Ha egy óvónő ezt mondaná a füled hallatára, te szólnál érte?
Jó hangosan, hogy minden gyerek hallja: " Én az xynak nem segítek, mert csúnyán viselkedett"
Kiscsoportosok, öltöztek, nem láttam mi történt, de egy 3 évestől megtagadni a kért segítséget(öltözéshez) szerintem durva. A dadus segített neki mikor már mások készen voltak, együtt mentek udvarra.
Amikor a szülő az óvónőre bízza a gyereket, nem azért teszi, hogy a gyereke egy nappali melegedőben vészelje át a napot, míg érte nem megy, hanem, hogy nevelést is kapjon, az óvodapedagógustól. Ebbe a nevelésbe ilyen dolog miatt kár beavatkozni. Nyilván okkal tette, te a konfliktus végét láttad csak úgymond. Ez semmi extremitás szerintem. Ugyanígy te sem szeretnéd gondolom, hogy mondjuk nyilvános helyen valaki beszólna neked, ha az amúgy egész nap rosszalkodó gyerekre a nap végén már keményebben szólsz rá, netán hasonlóképp fegyelmezed.
Ez nem túlzás, amit láttál.
Voltam oviban. Egy 3 éves ovis tud egyedül öltözni.
Volt egy kislány az állandóan hisztizett, még akkor is ha nem segítettek neki.
Eszem ágában nem volt odamenni, hogy a kis akaratos megkapja amit akar.
Megmondtam a csoportnak, hogy x y azért nem kap segítségetmert csúnyán viselkedett, a többiek meg szótfogadtak ezért kapnak... Érdekes módon 2 perc mulva tudott viselkedni a kisgyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!