Ilyen tényleg létezhet, hogy az óvónő egyik gyerekkel vereti a másikat?
Nem tudom, mennyi a valóság tartalma, nem az érintettektől, hanem kb. negyedkézből hallottam, hogy egyik ismerősöméknél úgy bünteti az óvónő a gyerekeket, hogy az egyik gyereknek mondja, hogy pofozza fel a másikat, húzza meg a haját stb. A gyerekek teljesen meg vannak félemlítve, ismerősöm állítólag egy másik anyukától hallotta vissza, hogy rendszeresen verik a gyerekét az óvodában. A nagyobbik gyereke is kb. két év után kezdett beszélni erről, egy másikat meg még az iskolában is rendszeresen felpofoz egy így megvadított gyerek.
Ilyen tényleg létezhet ma Magyarországon?
:) Ez egy túltolt pletyka.
Anyósom memóriája kb. olyan, mint egy fantasy mesekönyv, ő "emlékszik" efféle vadbaromságokra. Pl. azt meséli rendszeresen óvoda témakörben, hogy férjem volt a verőlegény 4 évesen akivel neveltek az óvónők, hogy ha nem fogadott nekik szót egy gyerek, "ráküldték" a férjemet hogy verje meg....de tudom anyósomról hogy totálisan hajmeresztő hülyeségeket mesél állandóan és férjem is csak a fejét csóválja ezekre :)
Igen amikor Pistike 100 x sem ért a szóból, hogy ne bántsa Petikét, akkor simán szoktam mondani Petikének, hogy nyugodtan üssön, húzzon, vágjon vissza. Mert van, olyan, hogy Pistike csak ebből fog tanulni, semmi másból. Illetve ugye a másik gyerek becsülete hol marad? Na nem azt mondom, hogy mindig, a megbeszélés híve vagyok, de azért van ilyen is. Ezt a verziót jobban el tudom képzelni a ti esetetekben is.
Egy óvónő
Szerintem ebben a formában, ahogy írod, nem igaz.
De pl barátnőm fia, aki kis életrevaló, sírva megy oviba, mert megverik a nagyok. Amikor számon kérte az óvónőt, ő csak annyit mondott: ez életkori sajátosság.
SZóval ott elég passzív volt az óvónő, így sok verekedés van a csoportban. De nem uszít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!