Megteheti-e az óvoda, hogy munkanapokon zárva tart?
Ezt megértem,de sajnos nem mindenki tudja. Van,akinek nincsen nagymama,nagypapa. És a munkahelye sem mindenkinek olyan,hogy normálisan kiadják a szabadságait.
Személy szerint, egy olyan településen dolgozom,ahol rengeteg a hátrányos helyzetű család (ilyen-olyan okokból,szerintem mindenki tisztában van vele,mire gondolok..) Elég nagy azoknak a száma,akik nem dolgoznak stb. Viszont vannak,akik minden lehetőséget megragadnak,mert nincs a környéken jobb. Ha a munkahelyén nem adják oda a szabadságot,nem tud máshova menni,mert nincs más,a családnak meg enni kell..Többek közt ilyen dolgok miatt van így a rendszer. Megértem a jó indulatot,hogy pár gyerek miatt ne rángassanak be egy egész "műszakot" stb. Ha a saját oviban nem is,de a fent felsorolt okok miatt (is) ügyeletes helyet kell biztosítani.
"A szülőnek is meg kellene tudnia oldania a saját gyerekenek a felügyeletet pár napra."
Persze, meg oldja meg akkor is, amikor beteg. Táppénzre sem mindenhol lehet ám menni...
Én BP agglomerációban lakom. Nálunk 6-18 óráig van az ovi nyitva tartása. Mivel Pesten dolgozom, így változó, mikor érek oda. Általában 5-re, de előfordult, hogy 3/4 6-ra. Akkor sem dünnyögött senki.
Az ügyelet mindig megoldott, akár nevelésmentes nap van, akár szombati munkanap. Néha másik oviban, de ügyelet mindig van. (5 ovi van a városunkban).
csak most 2 ünnep között nincs ovi, de minden más napon van az év folyamán.
SZóval köteles az ovi ügyeletet tartani munkanapokon.
10
Tökéletesen irreleváns, hogy mi a magánvéleményed.
Kötelesek ügyeletet biztosítani. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!