Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » A ti gyereketek hány évesen...

A ti gyereketek hány évesen tudta kitörlni magának a fenekét? Egy 3 évestől ez elvárandó?

Figyelt kérdés
Kislányom most múlt 3,ovis.A héten minden nap kakis bugyival jött haza,mert most szoktatják arra a kicsiket,hogy egyedül végezzék a dolgukat.De szerintem még így a legelején nem kéne csak így rájuk hagyni,hiszen nem megy nekik egyedül.A kislányom mindennap sírva jött haza,hogy nem megy neki és koszos a bugyija.Hogyan segíthetnék neki,hogy jobban menjen?
2018. okt. 20. 16:39
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
14%
A lányom is most kezdte az ovit. Ő volt bölcsis,már ott szoktatták őket arra,hogy egyedül töröljék ki. Az oviban is egyedül végzik, egyszer sem jött még haza kakis bugyival,a bölcsiben is talán egyszer fordult elő. Itthon többnyire kaki esetén még én törlöm neki.
2018. okt. 20. 16:43
 2/21 anonim ***** válasza:
91%
5 évesem simán megcsinálja, a 3 még túl kicsinek bizonyul hozzá, nem ér hátra a keze.
2018. okt. 20. 16:49
 3/21 anonim ***** válasza:
92%
5 körül tudta a fiam. De még ellenőrizni kellett mert rövid a keze :)
2018. okt. 20. 16:57
 4/21 anonim ***** válasza:
74%

Jelents be a vezető óvónőnek. Írásban.

A dadusoknak, ilyen kisgyermek esetén kötelessége segíteni a gyerekeknek. Ugyanis ez pszichés betegségeket is magával tud hozni. A dadusoknak ez is a dolga egyébként. Sok máson kívül. Ha pedig alkalmatlan a feladatra, akkor el kell küldeni, és olyat felvenni helyette, aki lelkiismeretesen törődik a gyermekekkel.

2018. okt. 20. 16:57
 5/21 anonim ***** válasza:
87%

4+ Egyébként nem várható még el 3 évestől. 5 éves korban már igen, de 3 az még pici hozzá.

Amit esetleg tudsz tenni, hogy olyan reggelit adsz neki esetleg otthon, ami reggeli székletet idéz neki elő, így ha hozzászoktatod, akkor otthon fogja elvégezni a nagydolgát, még indulás előtt. De mint említettem, még nagyon kicsi..

2018. okt. 20. 17:00
 6/21 anonim ***** válasza:
92%

Az enyém januárban múlt 3, még nem ér hátra a keze. Nálunk ez nem probléma, mert csak itthon kakil. Több óvónő is van a családban, és bizony ők is törlik a kicsik fenekét, és persze a dajkák is. Ha szoktatni akarják, annak szerintem az a módja, hogy megkérik a gyereket, hogy törölje ki, aztán ők is kitörlik neki. Nálunk amúgy nedves wc papírt is kértek a tisztasági csomagba. Szerintem az első a gyerek egészségének a védelme, és csak utána jön az önállóságra nevelés. Ha pl nem tudja felvenni egyedül a kabátot, akkor sem lehet egy szál pólóban az udvarra engedni télen, hanem segíteni kell neki. Kakis fenékkel hagyni sem lehet.

Azt én nem javasolnám, hogy rögtön a vezetőinél árulkodj, előbb próbáld szépen megbeszélni az óvónővel. Mondd el, hogy minden nap sírva megy haza, mert kakis a bugyija, tudnának-e segíteni neki. Aztán meglátod, hogy mi a reakció, és lesz-e változás.

2018. okt. 20. 17:30
 7/21 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk is kitörlik, egy csomó 3 évesnek hátra se ér a keze, akkor hogy kéne megoldania?? Mondjuk az én lányom csak itthon kakál, de beszéltünk erről az óvónőkkel, eszükbe sem jut, hogy ne töröljék ki nekik.
2018. okt. 20. 18:11
 8/21 anonim ***** válasza:
79%

Kiscsoportban szo nelkul segitettek az ovonok es dadusok is a torlesben a gyerekeknek.

Szerintem is szolj erte.

Kenyelmetlen is lehet a gyerekeknek igy jatszani, aludni,enni ki tudja hany oran keresztül apolatlanul.

2018. okt. 20. 18:37
 9/21 anonim ***** válasza:
88%

Most kérdeztem az alig 4 éves lányomat és náluk is törlik a popsikat az óvónők. Azt mesélte, hogy az egyik kislánynak (4,5 éves) épp a héten mondták az óvónők, hogy ha az anyukája otthon engedi egyedül akkor ezután csak ellenőrzik.

Felháborító, hogy hagyják a kislányodat ilyen méltatlan helyzetben lenni naponta.

2018. okt. 20. 19:04
 10/21 anonim ***** válasza:
87%
Óvodában nem elvárás! Anyukám óvónő. Csak szólnak a gyerekek kaki után,hogy "óvónéni,készen vagyok!" És aki a legközelebb van,kitörli. Vagy a dajka,vagy anyukám. Húgom fia 7 éves lesz karácsonykor,ő most tanulja meg. Bár ő már ki tudná,csak nem akarja,az már más tészta. De 3 évesen oda sem ér a keze!
2018. okt. 20. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!