A ti gyereketek hány évesen tudta kitörlni magának a fenekét? Egy 3 évestől ez elvárandó?
Jelents be a vezető óvónőnek. Írásban.
A dadusoknak, ilyen kisgyermek esetén kötelessége segíteni a gyerekeknek. Ugyanis ez pszichés betegségeket is magával tud hozni. A dadusoknak ez is a dolga egyébként. Sok máson kívül. Ha pedig alkalmatlan a feladatra, akkor el kell küldeni, és olyat felvenni helyette, aki lelkiismeretesen törődik a gyermekekkel.
4+ Egyébként nem várható még el 3 évestől. 5 éves korban már igen, de 3 az még pici hozzá.
Amit esetleg tudsz tenni, hogy olyan reggelit adsz neki esetleg otthon, ami reggeli székletet idéz neki elő, így ha hozzászoktatod, akkor otthon fogja elvégezni a nagydolgát, még indulás előtt. De mint említettem, még nagyon kicsi..
Az enyém januárban múlt 3, még nem ér hátra a keze. Nálunk ez nem probléma, mert csak itthon kakil. Több óvónő is van a családban, és bizony ők is törlik a kicsik fenekét, és persze a dajkák is. Ha szoktatni akarják, annak szerintem az a módja, hogy megkérik a gyereket, hogy törölje ki, aztán ők is kitörlik neki. Nálunk amúgy nedves wc papírt is kértek a tisztasági csomagba. Szerintem az első a gyerek egészségének a védelme, és csak utána jön az önállóságra nevelés. Ha pl nem tudja felvenni egyedül a kabátot, akkor sem lehet egy szál pólóban az udvarra engedni télen, hanem segíteni kell neki. Kakis fenékkel hagyni sem lehet.
Azt én nem javasolnám, hogy rögtön a vezetőinél árulkodj, előbb próbáld szépen megbeszélni az óvónővel. Mondd el, hogy minden nap sírva megy haza, mert kakis a bugyija, tudnának-e segíteni neki. Aztán meglátod, hogy mi a reakció, és lesz-e változás.
Kiscsoportban szo nelkul segitettek az ovonok es dadusok is a torlesben a gyerekeknek.
Szerintem is szolj erte.
Kenyelmetlen is lehet a gyerekeknek igy jatszani, aludni,enni ki tudja hany oran keresztül apolatlanul.
Most kérdeztem az alig 4 éves lányomat és náluk is törlik a popsikat az óvónők. Azt mesélte, hogy az egyik kislánynak (4,5 éves) épp a héten mondták az óvónők, hogy ha az anyukája otthon engedi egyedül akkor ezután csak ellenőrzik.
Felháborító, hogy hagyják a kislányodat ilyen méltatlan helyzetben lenni naponta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!