Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hetente a fiam is meg én is...

Hetente a fiam is meg én is lebetegszünk az ovi miatt, mit lehet ez ellen tenni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Még csak most kezdtük el az ovit, kisfiam kiscsoportos és már 2x lebetegedtúnk. Fiam taknyos,köhög én meg ugyszinten folyik az orrom,köhögök és a manduláim/nyirokcsomóim is fájnak,felvannak dagadva.Mit tehetnék ez ellen, hogy ne kapjunk el minden nyavalyát? :( Tapasztaltabb anyukák kérlek adjatok tanácsot :(
2018. szept. 22. 22:49
 1/10 anonim ***** válasza:
65%
Gyenge a szervezetetek. Több vitamint kellene bevinni a szervezetekbe.
2018. szept. 22. 23:05
 2/10 anonim ***** válasza:
79%
Vitamin, sok friss gyümölcs és friss zöldség, kiegyensúlyozott táplálkozás, sok folyadék, gyakori szellőztetés, gyakori kézmosás, sokat legyetek a szabad levegőn, nagy séták és/vagy valamilyen testmozgás.
2018. szept. 23. 05:07
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Semmit. A nagyfiam is most kezdte a kiscsoportot, harmadik hete vagyunk betegek mindannyian. Öten vagyunk: szülők, a kiscsoportos és az ikerbabák. Oda-vissza fertőzzük egymást harmadik hete, javulás-visszaesés, ez váltakozik. Cebion, D vitamin a babáknak, az ovisnak Béres csepp, multivitamin, Sinupret is. Mindenki rengetek zöldséget, gyümölcsöt eszik, stb. Ezzel nem lehet mit csinálni, az egész családnak hozzá kell szoknia. Ez eltarthat fél-egy évig is. Nem számítottam arra, hogy ennyire rossz lesz, de már nincsenek illúzióim. Ez egy ilyen év lesz. Nem tudom, hány napot lesz oviban a nagy összesen...
2018. szept. 23. 07:10
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Két kisgyerekes anyaként azt mondhatom, hogy nincs tuti módszer. A kettes válaszoló felsorolása tökéletes, plusz az eltelt idő is sokat segít.
2018. szept. 23. 07:55
 5/10 A kérdező kommentje:
Gyümölcsöt eszünk mindennap,meg vettem a fiamnak meg magamnak vitamint a gyogyszertarban. Jó lenne ha javulna a helyzet főleg, hogy most vagyunk rajta a kistesó projekten és hát ha sikerül akkor nem lenne jó terhese is betegnek lenni folyton. :( Igy is kikeszit ez az egész,probalok házi gyógymódokkal jobban lenni mint pl gyömbérből tea,de már a gyógyszer is kell annyira rossz lett a helyzet és terhesen meg gyogyszert sem szedhetek majd... Mi kulfoldon elunk es itt már azert elegge hideg van esik az esső,fúj a szél szóval ez is rátesz egy lapáttal.
2018. szept. 23. 08:23
 6/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, itt most romlott el az idő, péntekig minden nap 30 fok volt folyamatosan az óvoda kezdete óta. Nem ettől van, hanem attól, hogy a közösségben vannak kórokozók folyamatosan, amihez hozzá kell szokni az új ovisnak is, meg az egész családnak. Én is azt hittem, majd a rossz idővel jön csak a takony, hát a nagy túrót. Verőfényes 30 fokban kezdtük három hete...
2018. szept. 23. 08:32
 7/10 anonim ***** válasza:
53%

Fiam nagy csoportos, 1.5 évig ezt éltük át, mindenen ami csak létezik az oviban átestünk. Hiába volt a vitamin, gyümi zöldség sok játék az udvaron ugyan úgy beteg lett de vele együtt mi is.

A házi praktikák semmit sem használnak, ha betegek vagytok irány az orvos, ő elmondja mit csináljatok, ha kell add gyógyszert de ha nincs kezelve a betegség nagyobb gond lesz

2018. szept. 23. 08:57
 8/10 A kérdező kommentje:
Itt az orvossal nem érünk el sokat,vagy azt a szirupot mondja amit adok a gyereknek ami jo lazra,kohogesre meg mindenre. Vagy folyamatosan antibiotikummal kezelne a gyereket.Kap most vitamint meg persze sok gyumolcsot.Remelem erossebb lesz az immunrendszere meg az enyem is mert igy kinszenvedes hetente lebetegedni... :(
2018. szept. 23. 10:06
 9/10 anonim ***** válasza:
47%
#3-as és #6-os válaszoló vagyok, pénteken vittem orvoshoz a nagyot, hogy két hete taknyos, meg köhécsel. Semmi gyógyszert nem kaptunk, csak igazolást, hogy gyógyult, közösségbe mehet. Nem levert, nem lázas, erre nem adnak gyógyszert. Kapja a vitaminokat, inhalál Salvus vízzel, de hiába, nem javul. Körbejár a vírus ennyi.
2018. szept. 23. 11:00
 10/10 anonim ***** válasza:
44%

Mi is szept 3an kezdtuk az ovit, 6 ovis nap utan beteg lett, horghurut. Majd itthon volt 1 hetet es mikor visszamentunk mar a madodik napon olyan beteg lett hogy csak na. Magas laz fullado kohoges ejszaka orankenti orrszivas iszonyu volt. Osszesen 3 hetet volt beteg..

Viszint erdekes h mi nem kaptuk el. Ez az osszevissza elkapja a csaladtag es korbe fertozik egymast ez erdekes. Felnotteknek tobb vitamin. Az h felunk a vitaminoktol nem vezet sehova.

2018. okt. 2. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!