Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit lehet tenni a rosszkedvű...

Mit lehet tenni a rosszkedvű oviba indulás ellen? Kisfiam kiscsoportos, a mai napig sírva indulunk oviba. Ott már nem sír.

Figyelt kérdés
Délután elég hisztis, azt mondja, nem jó az oviban neki a sok gyerek közt lenni. Érzékeny, csendes gyerek, így a harsogók elnyomják, háttérbe szorul. Mit tegyek?
2014. febr. 25. 09:30
 1/6 anonim ***** válasza:
A férjem fia ugyanezt csinálta. És egész végig. Sohasem tudta megszokni, nem szerette az ovit. 3 évig minden reggel ugyanaz a műsor ment. Azért szurkolok, hogy nálatok ne így legyen :-)
2014. febr. 25. 09:52
 2/6 anonim ***** válasza:
SZia! Hasonló helyzettel küzdünk. :( Szerintem itt te/mi nem tudunk semmit tenni...az óvónőnek kellene. Én konkrétan tudom,hogy miből adódik kisfiam "nem szeretek oviba járni" műsora. AZ egyik óvónéni tett egy olyat,ami miatt a kisfiam a mai napig fenntartásokkal megy oviba((néha sírva). MINDEGY,hogy én mit mondok,vagy teszek,benne van egy tüske,amit vagy az idő,vagy az óvónő,vagy egy oviváltás oldana meg....szerintem,ha nálatok nincs ilyen gond,csak alapból csendes,az változni fog. Idővel nyit majd a társak felé...majd középsőben. :S
2014. febr. 25. 11:21
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia! Egy ennyi idős kisgyerek még őszinte önmagához és ő pontosan tudja hogy jó-e neki ott vagy rossz. Még egy hisztisebb gyerek is szívesebben megy be a csoportba ,ha tudja hogy ott jól fogja érezni magát.Persze az is lehet hogy veled érzi magát csak biztonságban és ezért sír egész úton mert tudja hogy nem mehetsz be vele. A helyedben én beszélnék egy-két szimpatikusabb gyerkőc szülőjével hogy hordjátok össze a gyerekeket ovin kívül és így szerezz neki benti barátokat. Azért jó legalább két másik kis barátot keresni, mert ha az egyik beteg , talán a másikkal még tudhatnak egymással játszani az oviban. Ha ez sem megy és továbbra sem szereti az óvodát akkor lehet hogy érdemes elgondolkodni az óvoda váltáson. Ha másik ovit választasz érdemes nem az intézmény felszereltségét nézni ,hanem az óvónéniket és a közösséget. És hát az érzést amit az intézmény kelt benned. Óvoda váltás helyett szokták javasolni a gyermeknevelési tanácsadót , és pszihológust. Több hétig és akár hónapig vizsgálják, először hogy otthon a családban van -e gyermek gubancának az oka vagy a közösségben keresendő. Ez idő alatt a kicsi ugyanolyan rosszul érzi magát az oviban és csak az idő megy, és nem is biztos hogy sikerül megoldani. A gyerek lelkében csak a lenyomatok erősödnek hogy az ovi neki rossz. Lehet hogy egy másik csoportban vagy más óvónénikkel jobb lenne neki.
2014. febr. 25. 22:10
 4/6 A kérdező kommentje:

Vannak kisbarátai az oviban, 2-3biztos stabilan. De nem szereti, hogy én itthon vagyok a kistesóval. Tudja, hogy itthon játszunk stb...És fél a nagyoktól, úgy érzem, valamelyik "ráutazik" és piszkálja.

De mivel nem vagyok ott, nehéz elképzelni, mi is történhet igazából ott.

2014. márc. 1. 07:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor lehet hogy az óvónőkkel lenne jó beszélni erről. Lehet hogy kérni kellene tőlük egy időpontot a beszélgetésre. Több anyukától hallottam hogy ha komoly dologról akarunk beszélni a óvónénikkel eredményesebb időpontot kérni tőlük a megbeszélésre. Lehet hogy nem érzik át teljesen a kérés súlyát ha csak futólag a többi szülő előtt mondod nekik amikor viszed vagy hozod a kicsit az oviból.
2014. márc. 1. 08:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia. Pár éve egy blogon olvastam, hogy egy bölcsis gyerekre apró kamerás kitűzőt tettek a szülei. Onnan tudták meg, hogy bántották a kicsiket ha nem bili időben intézték a dolgukat. Akik pedig nem érték el a bilit büntetést kaptak. Nem etikus módszer, de a tehetetlen szülőket is meg lehet érteni.
2014. márc. 1. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!