Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Van itt olyan akinek a gyereke...

Van itt olyan akinek a gyereke ugy kezdte az ovit hogy nem beszelt folyamatosan csak szavakat mondott?

Figyelt kérdés
2018. júl. 29. 12:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Az enyém ugyan folyamatosan beszélt, csak éppen nem magyarul... -_-

Mindenhol azt mondták, nem kóros, majd megtanul beszélni rendesen. Most 5 éves még mindig kicsit olyan a ragozás, mintha külföldi lenne, de már szépen beszél végre.

Az első évben szerintem nem nagyon értették az óvónők, hogy mit akar, de ott volt a tesója, na nem mintha ő értette volna, de mégsem volt egyedül, nem aggódtam. :)

2018. júl. 29. 17:28
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Második gyerekem 2 hónappal a 3. születésnapja előtt kezdte az óvodát. Tőmondatokban beszélt, azt is többnyire csak mi értettük, az óvónők nem nagyon. Aztán néhány hónap alatt belejött a beszédbe. Utána kb. 10 éven át hallgattam a tanároktól, hogy okos, jó gyerek a fiam, csak folyamatosan beszél :)

(Most érettségizett, mind az 5 tárgyból 90% felett... ősztől egyetemista lesz.)

Szóval, ha szavakat mosd, én nem aggódnék egy óvodát kezdő gyereknél.

Még megemlítem Neked, hogy a negyedik gyerekem pont 3 évesen kezdte az ovit. Ő akkor elég jól beszélt már, de az oviban megnémult. Ha meglátta az óvónőt, dadust, elhallgatott. Ez néhány hónapig tartott. Addig mutogatással, fejrázással kommunikált.

2018. júl. 29. 18:01
 13/15 anonim válasza:

Kisfiú, az ovit 4 évesen, némán kezdte, egy szót sem volt hajlandó megszólalni, csak mutogatott. Mindenki azt mondta, nem baj, majd belejön. Ettől függetlenül jár(t) előírt fejlesztőkre.

Az eredmény, hogy ma (12 évesen) be nem áll a szája, nagy dumás, értelmes, ám hivatalosan is diszlexiás, ami az iskolában elég sok gondot okoz. Korábban csak viselkedési problémák voltak, mert ő lett az osztály bohóca, ám a 4. osztálytól már tanulási nehézségek is vannak.

Mind a tanulási, mind a viselkedési problémák túlnyomó része a diszből adódik, de az iskola nehezen tolerálja a dolgot.

2018. aug. 1. 08:06
 14/15 anonim ***** válasza:
36%

Szent isten. Akkor ezek szerint amelyik gyerek csak szavakat mond ovikezdesre az mind beteg vagy megkesett nala valami?

Az en lanyom is alig beszel.. akkor gyanakodjak, hogy beteg? Kemeny azert.

2018. aug. 23. 22:57
 15/15 anonim válasza:

Nem biztos, hogy beteg, lehet hogy csak megkésett vagy kimaradt neki valami. Az imént említett kisfiúnak (vagyis hát már nagyfiú) beszédészlelés zavara van. Ez azt jelenti, hogy néha egyszerűen nem hall meg dolgokat, noha fiziológiailag rendben van. Amit viszont meghall, azt 100%-osan megérti, abban nincs hiba.

Egyébként okos, értelmes, korának megfelelően érdeklődő fiú lett, csak az a fránya írás-olvasás ne lenne.

De egy jó fejlesztő sokat tud segíteni.

Minél korábban foglalkoztok vele, annál jobb. És inkább most fussatok pár felesleges(nek tűnő) kört, mert később egyre nehezebb korrigálni, ha kiderül, hogy lenne mit.

2018. szept. 15. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!