Hogyan kezdjem a néptánc "oktatást" az óvodában? Megkértek, hogy idén szeptembertől én tartsam a néptánc tehetségműhelyet.
Hát akkor - gondolom - csak "költséghatékony" megoldás volt téged utasítani :)) Szerintem ezt a kérdést nem ezen a fórumon kéne feltenned, ahol főleg anyukák, apukák vannak, inkább azoknál érdeklődj, kérj szívességet, akik eddig tartották vagy menj el valami táncházba, ismerkedj, jegyzetelj, keress ilyen témájú könyveket, videókat (youtube-on vannak ovis foglalkozások felvéve bőven). Biztos találsz egyszerű ötleteket... amikből írhatsz szép óravázlatot, aztán átrendezgeted sorba.
Szerintem laikusként érdemes körüljárni olyan témaköröket odaillő dalokkal, játékokkal, mesei körítéssel, mint a ritmus (ti-tá különbsége), népi hangszerek, szokások (pl. esküvő, szüret), aktuális ünnepek... Annak sem árt utána érdeklődnöd, van-e valamilyen eszköztár vagy anyagi forrás kellékeket (pl. ruhák) beszerezni és zenét csiholni.
Ha más nem, a főiskolán meg csak tanultatok furulyázni meg népmeséket és -dalokat, körjátékokat, abból már ki lehet indulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!