Csak szerintem túlzás szülinapra játszóház bérlés?
A kérdező szerintem nem arra gondol, amikor Józsika meghívja a csoportból az 5 legjobb barátját az oviból és játszóházban ünnepelnek (+a család, rokonok), ez elég általános, megszokott dolog.
Hanem, hogy konkrétan az egész csoportot, óvónővel, dajkával együtt. Na, ilyet még nem hallottam :) Nálunk a megszokott, süti, torta, gyümölcslé bevitel van. Szerintem ez így is jó. Arról nem is beszélve, hogy szinte minden héten van szülinapos az oviban, akkor hetene mennének játszóházba?
"Úgy döntöttem, hogy tudatosan nem fogunk részt venni ezeken, mert én nem szeretnék ilyen nagy felhajtást egy szülinap körül."
Persze, a nagy öntudat sokkal fontosabb, kirekeszteni magatokat szándékosan, mint a gyerekednek olyan plusz élményeket adni hogy együtt szülinapozik a pajtásaival. Komolyan nem fogod elvinni, csak hogy megmutasd a szülőknek a megvetésed?!
Mondjuk szándékos kívülállók mindig vannak, de ezzel most a gyereked alatt ásod a lyukat.
Nálunk délelőtt szinte mindig tök üres a játszóház. Ennek áthidalására találták ki, hogy óvodai csoportoknak 200 ft/fő a 2 óra játszás, felnőtt kísérőnek ingyenes.
Szerintem ez még egy tortához képest is olcsó dolog (ilyen helyen ovis csoporttal nem szoktak tortázni, inkább rágcsát, kukit, hasonlót visznek).
Más esetben meg valóban "party-csomag"-ról van szó, ahol 8-10-15 gyereknek 2 óra, egy külön terem, ahol leülni, tortázni lehet... ezt kell kifizetni. Olyan 20-30ezer körülre szokott kijönni mindenestül.
Tudatosan nem részt venni benne?
A gyerekeddel szúrsz ki, ha nem engeded. Miért nem? Neki nem a barátja, aki meghívta?
Az enyém szereti ezeket a bulikat, de már 4 évesen is megértette, hogy neki nem lesz. Hogy ha ilyet szeretne, akkor ez az ajándék, mert mésra nem futja. Szóval nálunk a lakásban van buli max 5 cimborával (decemberi gyerek, szóba sem jöhetne kültéri szülinap)
Az én fiam is középsős. A mi ovinkban nincs ilyen.
Sőt. Én szerettem volna bohócot hívni a fiam szülinapjára az oviba, olyan 1 órás elfoglaltság, lufihajtogatás is lett volna, minden gyerek örült volna, de az ovi nem engedte, mondván ez megkülönböztetés.
Szóval nálunk az ovi szabályoz ilyeneket is.
De pl baráti-ismerősi körben sem szokás a játszóházazás szülinapon.
Nézd, belső udvarra néző, 60 nm-es lakásban élünk. Mi ide nem hozhatunk 5 másik gyereket, mert a szomszédok (jogosan) agylobot kapnak, és el se férünk.
Mégcsak 2 éves, szóval nem merült fel még témaként idén, de jövőre már akár felmerülhet.
Mi a Kopaszin levő Kölyököbölt néztük ki, mert ott nem kell az egész játszóházat kibérelni, lehet nyáron kint is lenni, és maga a gát jó környezet a gyerekek számára, 2 játszótérrel. Szerintem ez nem nagyzolás és igenis a gyerekekről szóló program!
De még mindig nem értitek, hogy nem 10 gyerekről van szó, hanem az EGÉSZ csoportról nevelőkkel együtt?!
Nem mondom, hogy ez jó vagy rossz, de nem értem miért mindenki 5-10 gyereket emleget, mikor egy csoportban 25 van kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!