Ovis szülinap? Mit gondoltok erről?
Ez komolyan ennyire divat lett?
Még nem ovis a gyerekem, de nem terveztem ott is tartani.
Nekem azt szokta mondani anyukám, hogy a szülinap családi ünnep, mert a családba születik a gyerek, és nekik fontos. Evvel egyet is értek.
Leírnátok, ti tartotok-e, vagy az ovitokban népszerű-e ez?
Őszintén nekem ez ugyanolyan hülyeségnek tűnik, mint az ovis ballagás.
Nézd én kapásból azzal sem értek egyet hogy az ovis ballagás hülyeség. És miért az? A kis 6 éves gyereknek nagy dolog hogy ő most befejezte az ovit és iskolás lesz, büszke, lezáródik ég, szakasz a kis életében. Elrontanád azzal az örömét hogy fiam ez hülyeség, majd csak a középiskolai ballagási dátuma tekintem eseményszámba, várj még 12 évet. Neki akkor és ott nagy dolognak. Pont. Nem azt mondom hogy drága ajándék és hasonlók kellenek, mert mi erről szól. De hülyeségnek tekinteni szerintem a gyerek érzéseinek semmibe vétele.
A szülinap ha az adott oviban szokás szintén nem hülyeség. A kicsik élvezik hogy ilyenkor rájuk figyelnek a többiek, énekelnek nekik, stb. Nálunk van, és pont azért mert látom hogy a gyereknek fontos, komolyan veszem. Örömmel készül, viszünk be sütit, tortát, utána mesél, mi ebben a rossz?
Nálunk az ovis szülinap annyi, hogy viszünk kekszet, ropit, almalét ilyesmiket aztán ebéd után énekelnek, és eszegetik a nasikat.
Nekem ezzel nincs bajom, a gyerek nagyon tudja várni ezt. Ettől függetlenül van itthon családi ünnep is természetesen.
Az ovis ballagástól ki vagy akadva !?!?!! Nálunk a bölcsibe is volt ballagás :)
Amúgy ezek inkább olyanok hogy énekelnek, előadnak mondókákat közösen, körtáncot járnak, szóval nem körbejárják az épületet mint egy iskolás ballagáson.
Nálunk tortát már nem lehet vinni, műanyag torta van, ehhez viszünk be kínálni aprósüteményeket, szörpöt. Névnapkor szintén.
Engem ami zavar az az, hogy a csoportban van 3 gyerek aki minden évben játszóházban ünnepli a születésnapját, erre meghívja a csoportbeli gyerekeket. Ez a része nagyon jó, a lányom nagyon élvezi, viszont az a fájó pont, hogy azóta mindig hallgatom tőle, hogy jövőre ő is ott szeretné ünnepelni a szülinapját és meghívja minden barátját.
Ezt minden évben elmondja és nekem minden évben csalódást kell okoznom neki, mert mi nem engedhetünk meg magunknak ekkora kiadást.
Úgy látom és gondolom, hogy ez nem vagy-vagy kérdés, hanem is-is lehetőség. Az otthoni ünnep mellett lehet oviban is. Látom a gyerekeken, hogy nagyon boldog sokuk, amikor körülülik a többiek, énekelnek neki, apró ajándékkal lepik meg, együtt sütiznek stb a szülinapossal. A nyáriak meg előre hozhatók, igény szerint.
Szóval lehetni lehet, úgy vélem a kedves szülő döntse el, hogy a kicsinye kimaradjon-e a sorból oviban, vagy ne. Ha egy csoportban szokás (és sok csoportban, oviban szokás), akkor miért maradjon ki bármelyik ovis ebből? Ez nem tévéműsör, hogy meg kell felelni, ki látta, ki nem... Utóbbit károsnak tartom. De az, hogy ujjong egy ovis, amikor felköszöntik a pajtásai, akkora élmény ,miért pont csak X, vagy Y maradna ki ebből...?
Nyilván nem kell nagy anyagiakra gondolni, sem hatalmas "cirkuszt" rendezni az ovival, ha valaki szülinapos. Preferálom, ha egyszerű, rövid és bensőséges hangulatú felköszöntés az oviban, így is szinte minden hétre jut egy szülinapos gyermek.
Az viszont már tényleg egyértelműen a család döntése, hogy szűk körben hogyan ünnepelnek, az ovis dolgot meg jobb átgondolni, szerintem, és én amellett vagyok, hogy egy kis felköszöntés az oviban senkinek se árt, sőt... :)
Az ovis ballagásról pedig: gondoljunk bele, utoljára látják egymást... Kvázi búcsúztató. Én pártolom.
Sok ovis soha többé nem láthatja egymást, adott esetben egymás barátai se... Jó, ha van legalább egy eféle búcsúztató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!