Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nálatok hogy van az ovis...

Nálatok hogy van az ovis kirándulás?

Figyelt kérdés
Minden gyerek megy? Szülők is? Akiknél van tesó? Milyen messze mentek? Akik nem mennek, azok hol vannak ilyenkor?
2018. máj. 17. 09:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%
Van, amikor a csoportok külön, és van, amikor az egész óvóda egy helyre megy. Szerintem nagyjából max. egy órányira, inkább 40 percnyi távolságra mennek, leginkább ilyen vadaspark, tájház vagy hasonló helyek, ahol elkerített tér és látnivaló is van, de van fedett hely, mosdó, le tudnak ülni. Szülők nem mennek, de akad tán évente 1-2 szer olyan félnapos hétvégi családi nap/kirándulás, aminél mehet szülő, testvér is, inkább egyénileg a helyszínen vagy egy megállóban találkozva és persze önellátóan.
2018. máj. 17. 09:55
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Szülőkkel, testvérekkel együtt van, közeli kirándulóhelyre megyünk. Hétvégén van, így aki nem jön, nem jön. Csak a gyerekek nem mennek. Vegyes csoportos ovi.
2018. máj. 17. 10:04
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszi.

2-es és így "önkéntes alapon" mennyi szülő szokott menni?

2018. máj. 17. 10:09
 4/14 anonim ***** válasza:
84%

Általában vadasparkba, várba mennek szülő v nagyszülő bármilyen kísérő.

Kistesó nem jöhet sajnos :(

Leghosszabb út idáig 1óra 30perc volt egerbe és szilvásváradra

2018. máj. 17. 10:15
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Szülő nélkül mentek 3 felnőttel (2 óvónő meg 1 dadus). 22 fős csoport, plusz a dadus 1 évvel fiatalabb kisfia.

Hirtelen nem tudom, hogy ott volt-e mindenki, de ha nem is, akkor max betegség miatt. Nagyon várták. úgy 40 km-t vonatoztak egy lovastanyára. A pályaudvarról lovaskocsi vitte őket tovább.

Ez korcsoportos csoport volt, nem volt kicsi, akit itthon kellett volna hagyni. De ha lett volna maradó gyerek, akkor az aznap vagy nem megy oviba, vagy pedig vemelyik másik csoportba került volna a kirándulás idejére.

Szerintem nem jó, ha ilyenre megy szülő vagy nem oda járó tesó. Semmi keresnivalójuk ott. Nem csakádi kirándulás, hanem a csoportté, kb mint egy csapatépítő. Nem kellenek oda külsősök. Ráadásul a gyerekek teljesen máshogy viselkednek a szülőjük jelenlétében. És zavaró is, ha nem egyértelmű, hogy ki a főnök.

2018. máj. 17. 10:21
 6/14 anonim ***** válasza:
Mi kb. 1,5 órányira megyünk, Kecskemètre. Egy gyereket egy szülő kísèr. Tavaly volt, akiknèl tesó is jött, idèn nem tudom lesz-e ilyen. Aki nem jön(bár nem lesz ilyen idèn), a szomszédos csoportba mehet.
2018. máj. 17. 10:24
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A lányom vegyes csoportos, 3,5 éves. Náluk általában 2 csoport megy, busszal, 30-40 km-re. Csak óvónők és dadusok mennek velük. Mindig megy az egész csoport (mozi, színház, múzeum, stb.), nincs olyan, hogy a kicsiket nem viszik.

Ebben az oviban a pünkösd az olyan alkalom, amikor a szülők és a tesók is mehetnek. Ekkor az oviban szerveznek játékokat, versenyeket, táncházat stb.

2018. máj. 17. 10:31
 8/14 anonim ***** válasza:
64%
2-es vagyok, minden gyerek szülőkkel megy, leginkább 2-vel. Nálunk jó hangulatú szokott lenni. Szülők is ismerkednek, sokan vagyunk, nejem bejön.
2018. máj. 17. 10:34
 9/14 A kérdező kommentje:

Vegyes csoportos a fiam. Most középsős.

Tavaly szombaton volt a kirándulás, szinte csak a nagycsoportosok jöttek, azon kívül kb 3 család voltunk.

Idén hétköznap lenne, és 1 szülő+ 1 gyerek, így a 30 fős csoportból 7 szülő jelezte, hogy szeretnének jönni. Így az óvónéni lefújta "érdemtelenségre hivatkozva".

Mert hogy ő nem hagy más csoportban gyereket, és ilyen kis létszámmal nem megy kirándulni. Normafára mentünk volna Bp agglomerációból.

Nem tudom, másnál hogy megy.

2018. máj. 17. 10:43
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam most középsős, szuper (állami) oviba jár, minden hónapban van egy-két kirándulás. Hétköznap délelőtt mennek (ebédre, alvásra visszaérnek az oviba), családból nem megy senki, csak őket viszi a 2 óvónéni + egy dajka (17-en vannak a csoportban, mindig mindenki megy). Persze nem messzire mennek (pl. Városliget, állatkert, Farkaserdő, Népsziget, Hajógyári sziget...), és általában BKV busszal, tehát még ingyen is van (nekik). Szervezett buszos kirándulás kb. évente 2 van, tavaly is sok helyre mentek. Múlt héten az állatkertben voltak, jövő héten Solymárra mennek. Az útra a vizet az óvónénik viszik a gyerekeknek, nekünk esőkabátot és vmi rágcsálnivalót kell pakolnunk ilyenkor.
2018. máj. 17. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!