Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Erre nem kellene hogy figyelje...

Erre nem kellene hogy figyeljenek az ovónénik? .

Figyelt kérdés
Délután a 30 fokban az udvaron a kisfiam rövidujjú pólóban, rajta egy vékony hosszú ujjú van, azon egy vastag pulóverben játszott. Csatakosra volt izzadva. Kérdésemre azt mondták hogy egyedül öltözött fel... De utána nem kéne ránézniük hogy mit vett mégis magára?... Ja, és a cipője is fordítva volt rajta.... Kiscsoportos.(Őt kérdeztem, azt mondta tetszett neki a Mancs őrjáratos pulóver (az volt a vastag) azért vette fel.. :/)
2018. ápr. 24. 20:54
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A cipőt már csak azért írtam, mert azzal együtt már tényleg úgy nézett ki szegénykém mint akire a kutya nem figyelt... Beöltözve, leizzadva, csámpásan...
2018. ápr. 24. 22:25
 12/20 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk pedig a hűvösebb időkre a gyerekemnek széldzsekije volt bent, mindenkire adtak pulovert csak a gyerekem hűlt meg mert nem adtak rá semmit es arra hivatkoztak hogy mert nincs bent pulovere. (Direkt az orkános széldzsekit szántam az udvarra neki)

Szoval erre kicsit leblokkoltam hogy ezek komolyan kiviszik hűvösben a gyereket kabát nelkul ha nincs "egyenkardiganja" bent. Eszem megall. Erre nem lehet mit mondani.

Vittem be pulovert es szivom az orrát.

2018. ápr. 24. 22:31
 13/20 anonim ***** válasza:
92%
Megértem az óvónőket is, előfordul ilyen baklövés, ők is emberek.Sajnos nem a te gyerkőcöd az egyetlen az óvodában, aki odafigyelést igényel. Lehet szólni, de ne kioktatva. Volt olyan anyuka, aki lehurrogta az óvónőt, mert nem volt márciusban sál és sapka a gyereken, meg ki volt húzva a kabátja( tavaly kb ilyen volt az idő akkor márciusban, mint most a napokban) Ezután a gyerek csak behúzott kabátban és sálban sapkában mehetett az udvarra, mert senki ne merészelje az anyuka szavát felülírni. Szerencsétlen gyerek ájuldozott, addig, míg a szülő rá nem jött, hogy tényleg meleg van. Utána màr levehette. Néha nehéz a szülőkkel, sőt nehezebb, mint a gyerekkel. Az óvónő meg találja ki, hogy épp melyik szülőnek mi lesz a kifogása. Szólj, hogy ugyan nagyon ügyes a fiad, egyedül öltözik, de megtennék, hogy ellenőrzik, megfelelő e az öltözéke? Szóltál is, bunkó se voltál.
2018. ápr. 24. 23:09
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyen esetben a gyereknek a reggeli vastag ruháját minden esetben összehajtogattam és elraktam (szekrény/zsák legmélyére), nehogy délután eszébe jusson felvenni.

Így is volt, hogy amikor beértem érte, mindjárt azzal kezdtem, hogy az udvaron levetkőztettem.

Van gyerek, aki azt húzza fel, amit anya adott. Én is ilyen voltam. 30 fokban kötött kardigánban, mert anya azt adta rám :o

Mellesleg az is lehet, hogy miután látták, hogy megizzadt, pont nem merték már nekivetkőztetni, nehogy azért fázzon meg.

2018. ápr. 25. 07:53
 15/20 anonim ***** válasza:
60%
Óvodapedagógus és Anya is vagyok! Személy szerint mindent megteszek, amit tudok. Annyi mindenre kell figyelnünk, hogy előfordul hibázunk, mint minden ember. Ha észreveszem természetesen korrigálom, de szerintem kicsit eltúlzod.
2018. ápr. 25. 09:22
 16/20 A kérdező kommentje:
De mit túlzok el? :) Megkérdeztem figyelnie kell e erre az óvónőnek... Ebben most mi az eltúlzott? Sajnáltam őt. Nem balhéztam vagy ilyesmi..m
2018. ápr. 25. 10:03
 17/20 anonim ***** válasza:
63%
Nálunk a fiamnál is meg a lányomnál is volt olyn amikor ragaszkodtak egy pulcsihoz, mellényhez. Akkor nem lehet levenni róluk. Még én sem mindig tudom, ha kedvenc figura vannrajta pl. Én minden reggel elmondom nekik ha az óvónéni azt javasolja, hogy nem kell az a pulcsi nyugodtan vegye le. Sőt énmég nekikmis jelzem, hogy nyugottanmdöntséj el mennyire kell felöltöztetni őt ebben a szeszélyes időben. Elmondom pulcsi nadrág rövid nadrág felső a zsákjában. Sose volt ebből gond.
2018. ápr. 25. 19:19
 18/20 anonim ***** válasza:
Persze, hogy figyelniük kellene, de tojtak rá,szerintem gőzük se volt róla, hogy két réteg van még a pólón. Volt olyan, hogy kifordított ruhában ment a gyerekem külön foglalkozásra, amikor szóltam érte, akkor annyit mondtak, hogy de egyedül vette fel. :-) Éppen szólhattak volna neki, hogy igazítsa meg, de szerintem fel se tünt nekik, a gyerek meg mint egy ágrólszakadt úgy nézett ki.
2018. ápr. 25. 22:32
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Az enyémen még Anyák napján és hasonló ünnepségeken is fordítva volt a cipő. Valahogy sose vették észre. Amúgy nincs semmi bajom az óvodával, sem az óvónőkkel, nagyon jófejek, de előfordulnak bakik. Amúgy nálunk is simán volt 28 fok, de én is próbálom a polcon úgy elhelyezni a ruhákat, hogy ha az időjárásjelentés nem mond esőt, szélvihart, jégkorszakot, akkor a vékonyabb cuccok legyenek felül, illetve a gyereknek is szoktam mondani reggel, hogy kérdezze meg Katit nénit, milyen idő van, mit vegyen fel. Általában ez be szokott válni.
2018. ápr. 25. 23:24
 20/20 anonim ***** válasza:
32%
Az óvodákban ez rendszeres, az pedig csak egy gyenge kifogás, hogy nem tudnak mindenkire figyelni. Ha csak egy-két eset fordulna elő, de azért ez elég rendszeres. Hallom más anyáktól és itt is olvasom. Az így beöltöztetett gyerek hőgutát kaphat!!! A fordítva felvett cipővel pedig akkorát hasalhat, hogy simán agyrázkódása lesz, de akár még koponyasérülés is. Az óvónők nemtörődömsége botrányos. 20-25 gyerekre kell figyelniük, de még ennyire sem, mert a nagyokat ne számoljuk bele. Ha ránézek egy gyerekre, azonnal látom, hogy tűző napon nem stimmel egy felhúzott kardigán. Ha csatakosra volt izzadva, akkor biztos pipacspiros volt az arca is.
2018. ápr. 26. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!