Van valakinek tapasztalata a Montessori óvodákkal kapcsolatban? Kb milyen árkategóriában mozognak?
kösz a lepontozást. őszintén érdekelne miért kaptam...
igen állami intézményekben is van Montessori csoport, amely nem csak a nevében az, a pedagógusok külön vizsgát tesznek a módszerből, nem is indulhatna ha nem lenne meg hozzá az ovónő képesítése. Eszköztárában is más mint egy másik csoport - ezt annyiban vettem észre hogy van mindenféle hangszer, mert egyébként teljesen ugyanazokat a játékokat látom mint amiket más csoportban (legó, golyóvezető, számolós fa játékok, babakonyha, autók, vonat szett stb)
meg hát ugye mondják hogy semmi nem kötelező, a gyereken nincs számonkérés nem kell időre ennie stb...de ezt konkrétan tudom hogy egy sima csoportban is egyre több helyen már így működik (van ovónő a családban), ahogy az őskövület dajkák ovónők nyugdíjba mennek, jönnek a fiatalabbak, "felvilágosult" gondolkodással, és már nem gond ha a gyerek cumizik, nem gond, ha nem akar ollóval vágni épp mert nincs kedve, nem baj ha nem alszik stb.
Ez már így van a legötbb helyen vagy így kellene hogy legyen.
EGyébként voltam magán óvodában montessori csoportban nyíltnapon, és ugyanezt tapasztaltam amit leírok: hogy semmi különbség nem volt az államihoz képest, leszámítva a létszámot. Ott 10 gyerek volt és 4 gondozó. A mi csoportunkban 24 gyerek van és 4 gondozó.
Ennyiben volt jobb a magánovi...a gyerekekkel ugyanúgy kedves volt az ovónő mint az államiban a mi csoportunkban, a hely, a terem ugyanakkora volt. Ugyanazok az új típusú ágyak voltak ott is, és ugyanúgy voltak vadi új játékok és lestrapáltak. ezért döntöttem úgy, hogy nem viszem magánóvodába. Még a kaja sem volt sokkal jobb így ránézésre. Szerintem nem éri meg, csak azért mert mondjuk van ott lovaglás. Akkor inkább elviszem néha külön lovagolni.
én nem pontoztam le senkit.
köszönöm a válaszokat
Csepeli Montessori ovi szuper. Nem akartuk magánba vinni a fiam, de egy olyan állami ovit fogtunk ki, ahol nagyon nem volt jó. Nem részletezem. Ha megengedhetitek, minden pénzt megér.
Általában várólista van, de mi épp jókor voltunk jó helyen, így felvették a gyermekem a Montessoriba. Családias, kedves hely. Az óvónők mind csodálatosak, magasan képzettek. Vannak különórák, de nem ezért mentünk át. Itt tényleg történik a gyerekekkel minden nap valami értékes, nemcsak 'megőrző'.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!