Ottaltatni vs. Délben hazahozni?
Mondd meg az óvónőnek, hogy NEM, nem tudsz érte menni, legyen kedves és ne hazudjon a gyereknek.
A te dolgod az napközben, hogy a kicsit ellásd a saját napirendje szerint. Ezért vagy otthon. Nem lábat lógatni, feneket vakarni, csettintésre oviba szaladgálni.
A leányzóval kellene inkább tisztázni, hogy mi a baj, miért nem akar ottaludni. Csak úgy, magától nem jut eszébe ilyen, ha korábban nem volt vele gond.
Megmondod óvónéninek, hogy nem, anya nem tud érte jönni délben.
Nem tudod megoldani, és kész.
Semmi köze hozzá. Az ovi kötelező, akkor ne dobják ki délben a gyerekeket.
Na, így végképp nem értem, hogy mi az óvónők baja. Nem képesek 6 gyereket elaltatni???
Nálunk 33 a létszám, szerintem max 6-8 gyerek hazajárós.
Beszéld meg a lányoddal, hogy a barátnője anyukája tud érte menni, te nem.
Ha akarnád haza tudnád vinni a nagyot, teljesen felesleges egész nap az oviban lennie ha otthon vagy a tesóval. Az meg csak rajtad múlik hogy a nagy alszik-e otthon vagy sem. Én is megoldottam, és a nagy általában jobban aludt otthon mint az oviban. A kicsi napirendjét meg lehet úgy alakitani hogy el tudj menni a nagyért oviba.
A többi csak kifogás. Nyugodtan lepontozhattok, de ez igy van.
A nagy nyilván igy is azt érzi hogy le van passzolva, hát még hogy azt látja hogy csak 6 gyerek alszik az oviban, anya meg otthon van a tesóval de mégse meg érte délben...
1. Közlöd az óvónövel, hogy a gyerek ott marad, mert nem tudod hazavinni és legyen szíves, ne piszkálja a gyereket emiatt.
2. A gyereknek mondd meg, hogy ha ott alszik, utána sokkal több idötök lesz együtt játszani, mert ö sem lesz fáradt.
3. Ha az óvónö nem áll le, akkor szólsz a vezetönek, hogy tegye helyre, mert semmi beleszólása sincs a dologba és csak a gyereknek árt a viselkedésével.
Ha 21 gyerekből csak 6 alszik ott a többi anyja mit csinál? Nem dolgoznak szimplán vagy mindenki otthon van kicsivel? Vagy hogy a csudában oldják meg a többiek?Lehet, a többi anyja is otthon van kicsivel, ők mégis hazaviszik, azért fura a helyzet.
Nézd, én teljesen megértem, ez egy rossz helyzet, de probáld egy kicsit a gyerek szemével is nézni a dolgokat. A csoport nagy részét hazaviszik, még a barátnőjét is, ő tudja, h anya otthon van a kistesóval, szóval megtehetné, h elmegy érte, de nem teszi, pluszba még az óvónő is magyaráz.
Aközött azért szerintem különbséget kell tenni, h anya nem tud érte menni vagy tudna de nem akar, mert így neki kényelmesebb, amit én hagsúlyozik tényleg megértek. De ha valaki otthon van, akkor saját magának ossza be az idejét, úgy alakítja a napirendet, ahogy megfelelőnek tartja. De ha valaki dolgozik, 8-tól 4-ig, akkor ő tényleg nem tud érte menni. Szóval azért itt van különség, ezt a kommentek miatt írom.
Én hazahoznám ebben a helyzetben, de megbeszélném vele, hogy akkor itthon alvás van. Ha ehhez nem tartja magát, akkor továbbra is bent altatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!