Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha a kisgyermekkel baleset...

Ha a kisgyermekkel baleset történne az oviban, ki hogy viszonyulna a problémához?

Figyelt kérdés
A kisfiamnak felszakadt az ínye és kitört a foga, mert kedden mikor esett az eső kint voltak az udvaron, és elesett. Állítólag (a gyerekek elmondása szerint) egy másik kisfiú ellökte. Az óvónénik nem tudják, hogy mi történt, mert nem látták. Mikor felhívtak azt mondták nem nagy ügy, csak nem tudják megvigasztalni. Persze azonnal mentem érte a munkahelyről, akkor már megnyugodott, de nagyon fájt-fáj neki. Tudom hogy otthon is előfordulhat, de akkor is fura, hogy százszor elmondták, hogy ők nem láttak semmit. Ti mit tennétek, ha egyáltalán tennétek valamit?
2017. nov. 22. 19:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%
Az esőnek ehhez semmi köze.. egy forró nyari napon is fellökhetik az embert!!
2017. nov. 23. 14:29
 12/15 anonim ***** válasza:
57%
"Az a dolga, hogy lássa". :D Ezen jót nevettem. Ne tudd meg, kedves válaszoló, milyen sérüléseket szenvednek el OTTHON a gyerekek, mert az anyukájuk az EGY szem gyerekre nem tudott folyamatosan figyelni... Ami nem baj, ez teljesen természetes, nem lehet folyamatosan szemmel tartani a gyereket, más dolga is van az embernek! Csak érdekes módon, nekünk, óvónőknek ezt felróják bizonyos szülők, míg náluk otthon sokkal durvább balesetek történnek...és nekik 1, max. 2-3 gyerekre kell figyelni, nem 25-30-ra, mint nekünk. Két szemed van, azzal szerintem te sem tudsz egyszerre 25-30 irányba nézni...
2017. nov. 26. 12:22
 13/15 anonim ***** válasza:
56%

Tavaly az 1 evesem fejre esett a bolcsiben,sajnos barhol elofordul.

Valaki ellokte a gyereket mit csinálsz vele, vagy az ovonövel? Semmit..

2017. nov. 26. 18:32
 14/15 anonim ***** válasza:
94%

#12 Lehet nevetni, de attól még így van.

Otthon anyuka felelőssége, ha történik valami a gyerekkel. Ha komoly baja történik, bizony anyukának is származhat belőle gondja, hiszen gondatlan és felelőtlen volt. Nyilván nem lehet 0-24-ben felügyelni a gyerekre, de ettől a felelősség még nem lesz kisebb.

Ha meghal a gyerek (sarkított példa), akkor senki nem fogja vállon veregetni anyukát, hogy semmi baj, nem figyelhet oda mindig.

(Csak azért írtam ilyen durvát, hogy értsd, mire gondolok, nyilván a kérdező példája nem komoly dolog.)

Az óvoda, iskola, minden közösség pontosan ugyanez, pepitában. Ott nincs anyuka. Ha a gyerekkel történik valami, akkor a pedagógus vonható érte felelősségre. Akkor is, ha emberileg totálisan megértjük, hogy ő sem Argosz.

2017. nov. 26. 22:51
 15/15 anonim ***** válasza:
57%

Hát én pont a másik oldalon vagyok.Kisfiam szaladgált egy másik kisfival a kisfi elesett felhaasadt a szemöldökénél és elkezdett ordítani hogy a fiam ellökte. Ovónénik büntibe tették leszidták.Délután elmondta hogy mi történt hogy a kisfiú elesett" de anya nem én löktem el" . Azon a délután hányt mert annyira megviselte pszihésen. Én elhiszem neki hogy nem ő volt, ha ő lett volna azt is megmondta volna, mint ahogy máskor is megmondta ha valami történt, hogy véletlenül nem akarta.

Nekem is volt pont ugyanilyen eset gyerekkoromban mai napig is emlékszem rá hogy a szomszéd kislány elesett közelébe sem voltam és ordított hogy én elgáncsoltam. Kitiltottak a szomszéd udvarból. PFúj.

2017. nov. 29. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!