Egy autista gyereket, hogy lehetne eltanácsolni az óvodától, ha ön és közveszélyes?
"Kérdésem tehát, ha az óvónők akarják van hivatalos szerv ami felé fordulhatnak az óvodavezető nélkül?"
Nincs.
Figyelj, ha van ismerettséged jó helyen, akkor bármit meg lehet oldani.
Ennyi
#7: Először is minden tiszteletem a tiéd, hogy becsülettel neveled a gyereked. Sajnálom, ha jogtalanul kiközösítették. Nem tudom ezt a gyerekek, vagy az óvónők tették-e. A gyerekek tudod milyenek, ösztönből cselekszenek. Tudtommal az autista gyerekeknek két fő fajtája van(javíts ki ha tévedek), a Asperger-szindróma és a Kanner-szindrómás. Az utóbbiakat semmilyen formában nem engedném integrálni, az előbbiek teljesen mások, sőt kivétel nélkül szinte elképesztően intelligensek, de képesek beilleszkedni. Ez a gyerek egyértelműen a Kanner-szindrómába tartozik.
Tudod a "Zsuzsi" meg "Bea" óvónénit mindennap erős stressz éri és a gyerek szétharapja a kezénél, vállánál - mert ez történt - és komoly harapások voltak, nem bírták lefogni csak hárman amikor az a gyerek már ordított a folyosón és a többi óvónő is látta és kirohantak a csoportokból, a gyerekek pedig aludtak. Ne bagatellizáld el ezek komoly dolgok, ha neked kéne ott lenni te is ki lennél, vagy valami rokonod. Az lenne a jó, ha olyan törvény lenne, hogy legalább x óvónő kezdeményezésére megindulhat a vizsgálat hogy újra értékeljék a gyereket. Nyilván teljesen abnormálisan gondolkodás, hogy ezek után valaki nem tesz ilyet. A törvényt megalkotók gondolom feltételezték, azt hogy a mindenkori óvodavezetőnek lesz annyi agya, hogy ezt megtegye csak sajnos itt nem ez a helyzet. Sokszor tett már olyat tudod, amivel a dolgozókat szívatta meg, csak mert ő tökéletes akar maradni egy szent minden szülő előtt. A vicces persze az, hogy a többi x gyerek szülei előtt ezután még is, hogy marad meg? :D A végére hagytam azt, hogy miért is tudok hatni az óvodavezetőre. Ugyanis a jegyző az apám! Nem szoktam ezzel kérkedni vagy visszaélni, és most ez nem is az lesz. Muszáj neki egy visszautasíthatatlan javaslatot tenni, hogy a többség és a beteg gyerekét is figyelembe vegye, ne csak a saját szent mivoltát próbálja erősíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!