Pontosan melyek a szabályai az ovis ünnepségekre bevihető ételeknek?
Nálunk hivatalosan csak becsomagolt tortát/sütit lehet bevinni, számlával.
De nekem az óvónő elejtette, h mi vihetünk be saját sütött sütit is, mert tiszták, rendesek vagyunk, és van olyan gyerek/család, aki nem az.
Ahogy előttem már leirták azért nem engedik bevinni a legtöbb helyen a mindenki által bevitt sütit, mert anyuka egyrészt lehet h véletlen belerakja a lejárt tojást a sütibe, másrészt senki nem tudja ki milyen higiéniai körülmények között süt-főz otthon és jobb elkerülni egy tömeges fertőzést az oviban..
Igen utolsó, ezért is persze. De ilyen allergiás gyereknél szerintem alap az, ha nem kérdezgetik, hogy rakott-e bele mogyorót, hanem egyszerüen nem adnak belőle a gyereknek és kész.
A mi csoportunkban van egy allergiás gyerek (tejtermékekre), ő alapból nem kap semmilyen tortából/sütiből amit úgy visz be valaki, neki mindig az anyukája késziti, pont az általad fent leirtak miatt nem is kérdezgeti h van-e benne tejtermék vagy nincs, mert tényleg nincs értelme kockáztatni h anyuka mégis rakott-e bele egy evőkanállal vagy se.
A gyerek egyébként az ovis kaját se eszi hanem mindig anya főz neki és azt viszik be, és mindig van bekészitve neki keksz meg ropogtatnivaló az oviban (amit az anyukája csinált) hogy ha valaki hirtelen visz be rágcsát ő is ehessen valami olyasmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!