Pontosan melyek a szabályai az ovis ünnepségekre
bevihető ételeknek?
Nálunk az ilyen sütit sem fogadják el, sőt a boltit sem, csak cukrászdait ami ántsz által bevizsgált hely.
2017. okt. 30. 14:17
Nálunk cukrászdait sem lehet bevinni.
2017. okt. 30. 14:18
Ezt ovija válogatja.
Nálunk bölcsiben nagyon szigorúan vették, ám itt is lehetett boltit vinni meg cukrászdait is, a lényeg, hogy legyen róla számla/blokk.
Az oviban már lehet otthon sütött sütit is a kis bulikra vinni (márton nap, ballagás, farsang, bármi).
Szóval a mi ovink elég rugalmas ilyen téren.
2017. okt. 30. 14:21
Nálunk az otthon készültet is be lehet vinni. Kérdezd meg inkább.
2017. okt. 30. 14:21
5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos nálunk nem körzetes az óvoda hanem a 4 intézmény közül majd valamelyikbe felveszik a gyereket...így most még nem tudom melyikbe fog/nak járni...Ráadásul nem akarok rögtön akadékoskodó anyuka lenni :D Csak tényleg nagyon szívesen sütök és nem gagyi dolgokat. Anno cukrásznak készültem :) Mindig próbálom az egészségesebb verziókat követni ami azért finom is. Ezért örülnék ha mondjuk nem a tesco vaníliáskarikát adnák oda a gyerekeknek. Azért akkor még van remény,hogy néhány helyen engedik,hogy a szülők is vigyenek be dolgokat. Valahogy jobban bízok abban,hogy a szülők csak jót adnak a gyerekeknek míg egy bolti cuccban isten se tudja mi van... :) Köszönöm a válaszokat !
Általános szabály az, hogy ha valaki bevisz valamit, az nem az óvodai közétkeztetés részét képezi, hanem magánétkezés. Minden óvoda maga dönti el, hogy kívánja-e ezt támogatni, és milyen mértékben. Van, ahova bármit be lehet vinni, és minden szülő aláírja, hogy a gyereke kaphat a más szülő által bevitt tortából. Van, ahová csak csomagolt élelmiszert lehet blokkal, és a kettő között van még ezer variáció.
Szerinted az miért érdekelne bárkit is, hogy számlaképes vagy? Azzal bizonyítanád, hogy engedélyezett cukrászüzemben készült a torta, hűtve szállították és friss?
Kicsit fura ez a kérdés, sosem hittem volna, hogy ez a kérdéskör komolyan számít, főleg egy évvel ovikezdés előtt. :)
2017. okt. 30. 14:40
6os vagyok megint. Figyelj, 5 óvónő van a családban, láttak már pár dolgot. Pl házi emeletes tortát, ahol az emeletet wc papír gurigág tartották. Hidd el, jobban jártok a bolti keksszel. Ja, és ez nem egy lecsúszott környék ovijában volt.
2017. okt. 30. 14:44
8/17 A kérdező kommentje:
A számlaképességet azért írtam mert az vagyok perpill és van olyan szakmai kód ( rendezvény étkeztetés vagy mozgó étkeztetés,szállítás amit felvehetek ) Így igazolom honnan van a termék. Tehát ugyanúgy vállalom a felelősséget,hogyha az általam bevitt étellel lenne probléma ( persze nem lenne ) akkor a bünti nekünk jár mint más esetben is ha pl. a cukiban szalmonellás a cucc akkor nekik van kiszámlázva a bírság.
De az előállításra nem lesz engedélyed akkor sem, ha ezeket a tevékenységeket felveszed, mert nincsenek meg hozzá otthon a feltételeid. Viszont megteheted, hogy meghívod magatokhoz az ovis barátokat, és akkor magad süthetsz, nem muszáj az oviban ünnepelni.
2017. okt. 30. 15:00
10/17 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm :) Ez a wc papíros azért durva :D Amúgy nem a szülinapon van a hangsúly hiszen az 1x van egy évben amit itthon zsúrral megtartunk majd. De ott a farsang,a karácsony,a gyereknap,a húsvét,az almanap,a Márton nap,az évnyitó,a ballagás...és még ki tudja mi...
Kapcsolódó kérdések: