Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Én nem akarom, hogy oviba...

Én nem akarom, hogy oviba menjen. Ti vinnétek?

Figyelt kérdés
Betöltötte a 3-at a nagyobbik gyerekem, itthon vagyok a kistesóval... Úgy érzem, hogy olyan jól elvagyunk hárman itthon, hogy nem akarok "elválni" tőle, legszívesebben itthon tartanám még és nem vinném szeptembertől még oviba... Ti ebben az esetben vinnétek (ha itthon vagytok gyeden amúgy is)? Jót vagy rosszat tennék ha maradna itthon még?
2017. aug. 12. 21:47
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
52%
(#1 vagyok, én is ebéd után hoztam haza - és fogom hozni, a ballagás után még járt 1 hetet, azóta itthon van szüneten)
2017. aug. 12. 22:54
 12/33 anonim ***** válasza:
86%

"Normális országban ilyen nincs, amit sok bolond magyar anya művel manapság"

Másik országokban, amiket a hozzád hasonló magyarokat lefitymáló stílusú válaszolók isteníteni szoktak, leghamarabb négy éves kortól kötelező valamiféle óvoda/iskola előkészítő/iskola. Előtte meg csak az viszi, aki akarja, és nem ilyen megkötésekkel, hogy fél nyolcig érjen be a szerencsétlen három éves, mert után kizárják a kapun meg ilyenek.

2017. aug. 12. 23:11
 13/33 anonim ***** válasza:
55%
Én nem vinném.4 éves volt a fiam mikor vittem.Most nem tudom mikortöl kötelező,mert ő már 17 elmult.
2017. aug. 12. 23:44
 14/33 anonim ***** válasza:
92%

Betoltott 3 evtol kotelezo.

Felmentes kizarolag a jegyotol komoly indokkal

2017. aug. 12. 23:46
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Gyerektől függ, ha unatkozik, akkor vidd oviba fél napra, ha nem akkor maradjon otthon, szerintem maradhat nyugodtan, vagy könnyen megadják azt az engedélyt, az ovik túlterheltek, örülnek ha egy gyerek otthon marad.
2017. aug. 13. 01:25
 16/33 anonim ***** válasza:
86%

[link]

Magyarul, ha te nem akarod, hogy oviba menjen, akkor himi-humi indokkal is otthon marasztalhatod 5 éves koráig kivéve, ha hátrányos helyzetűek vagytok és a gyerek otthon nem kap rendszeresen ételt, nem ismeri meg az angol wc-t és úgy általában semmi olyat nem lát otthon, ami bevezeti őt a normális emberi életbe. Hát ilyen átlagos családoknál nem fordul elő.

Összefoglalva ez annyit tesz, hogy ugyanúgy mint régen, az ovi most is csak öt éves kortól igazán kötelező, mert akkor már nem lehet felmentést kéri alóla senkinek, de három és öt éves kor között kb. bárkit felmentenek, kivéve annak a rétegnek a gyerekeit, akiknek szerencsétleneknek nincs módja normális emberi környezetben lenni az óvodán kívül, azért van ez így, mert ebben a politikailag korrekt világban olyat nem szabad mondani, hogy a cigányok, hátrányos helyzetűek, lecsúszottak stb. gyerekeinek oviba kell menni, hogy lássanak csapot, klotyót, rendszeres ételt, alapvető viselkedési normákat, hajtetű vizsgálatot stb. hátha lehet velük még valamit kezdeni, hanem csak olyat lehet mondani, hogy mindenkinek oviba kell menni, de esetleg lehet alóla felmentést kérni, ha a gyerekre nézve nem hátrányos, ha otthon marad.

A hátrányosak többsége úgyse kér, mert azt se tudja hogy kell, amúgy se érdekli és ugyan lehet amúgy nem vitte volna el, ha nem kötelező, de végül is addig sincs láb alatt, meg ott meg is etetik.

2017. aug. 13. 01:47
 17/33 anonim ***** válasza:
77%
Én a fiunkat vinném. Ő nagyon jól érzi magát az oviban. Pajtásnak hívja minden ovistársát, rendszeresen hívja meg magához őket. Egyikük a szomszédban lakik, simán kézen fogják egymást, és viszik a másikhoz, olyan aranyosak. Eddig dolgoztam, de így is csak délig ment (nagyszülőké volt a délután). Most vagyok terhes a kistesóval. Járni fog nagyjából végig ugyanúgy. 8-ra viszem, délben hozom. Ez nem túl sok idő külön, de gyerekek között lehet. Teljesen máshogy játszik a kortársaival mint velünk. Ő nem volt bölcsis, ennek ellenére is nagyon könnyen beszokott.
2017. aug. 13. 05:18
 18/33 anonim ***** válasza:
79%
Igen viném fél napra semmi baja nem lesz ,sokkal több dologban lesz része mint ha veled van .
2017. aug. 13. 07:17
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Én fél napra vittem, igy a kicsivel is tudtam kettesben lenni, de délután már otthon aludt és utána együtt voltunk. Ez igy mindenkinek jó volt.
2017. aug. 13. 08:05
 20/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! A fél nap jó ötlet lenne, de nem tudom hogy tudnám megoldani hogy pont délre értemenjek, mert a kicsi akkor már aludni szokott :(.
2017. aug. 13. 08:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!