Szerintetek a vegyes vagy az azonos korosztályú csoport a jobb?
Nekem nagyon hasznos volt ez a cikk: [link]
Kisfiam négy éves, vegyes csoportba jár, szereti, elégedettek vagyunk vele.
Hoppá, most olvasom, hogy pedagógus szemszögből érdekel, hát én nem vagyok az, de hátha hasznos a válaszom. :-)
Nekünk az óvónénik mondták év elején (vegyes csoportos a fiam):
"A gyerekeknek jobb a vegyes csoport, nekik nehezebb."
a mi ovónőnk is jobban szereti ha azonos korúak vannak.
a gyerekek közül meg van aki szereti van aki nem.
én nagyon utáltam gyerekként.
Nalunk is vegyes, es az ovonenik is jobbnak tartják,hiszen ilyen a vilag is,vegyes..
Off: a pedagos valaszolotol kérdezném,mit vár el egy iskolaba lépő ovistol? Komolyan erdekel,mert szeptembertol megy suliba a gyerekem..
Óvónőként, mindkettőnek van előnye és hátránya is. Ha azonos korosztályú a csoport, könnyebb foglalkozást tervzeni, mesét választani, mindent az adott korcsoportnak megfelelően alakítani. Viszont aki látott már 30 db beszoktatós 3 évest egyszerre, az tudja, mekkora könnyebbség, ha van pár nagycsopis a környéken, aki segít cipőt kötni pl.
A vegyes csoportban nagyon sokat segítenek a nagyok, viszont sokkal nehezebb mesét választani, foglalkozást tervezni és véghez vinni, illetve a nagyok iskolára való felkészítésére is kevesebb idő jut sajnos.
Mindkettőnek van előnye és hátránya is, nem igazán tudom eldönteni, melyik jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!