Tényleg kötelező 3 évesen oviba vinni a gyereket?
Elmondom nektek, ez a romák miatt lett kitalálva. Hogy a cigány gyerekek integrálódjanak a társadalomba, ugyanis ha már otthon nem, legalább az óvodában lássanak jó példát. Bár szerintem ez hülyeg, inkább ők húzzák le a többi gyereket, és rontják meg az ovis közösségeket.
Akik azt mondják, hogy kell az ovi, hogy szocializálódjon, annak üzenem, régen sem volt óvoda, mégis (szinte) mindenki be tudott illeszkedni a tarsadalomba. Meg az, hogy az anyuka otthon van vele, az nem azt jelenti, hogy mindig a négy fal között ülnek, és nem csinálnak semmit, és sosem találkozik a kortársaival. Hiszen van játszótér, vannak rokon gyerekek...
Szóval én sem értek egyet minden tekintetben ezzel a három éves kortól közelező ovi dologgal, főleg, ha mondjuk kistesó is van, és amúgy is otthon lennr az anyuka.
NEM kötelező vinni. Beíratni kötelező, de ténylegesen oda járnia csak az iskolakezdés előtti tanévben kell. Addig akár otthon is maradhat. A védőnőtől kérsz egy nyomtatványt, a helyi jegyző aláírja.
(tudod a törvényt nem lehetett úgy megfogalmazni, hogy a gyereküket elhanyagoló népek számára kötelező az ovi 3 éves kortól, a többinek meg nem, pedig a lényege ez)
A felvételt elsősorban abba az óvodába lehet kérni, amelynek körzetében a gyermek lakik, illetőleg szülője dolgozik.
Kötelező beíratni azt a gyermeket, aki 3. életévét 2017. augusztus 31. napjáig betölti és még nem jár óvodába. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 2015. szeptember 1-jétől hatályos a 8. § (2) bekezdése szerint: „A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt.” A 2017. szeptember 1-jétől óvodai nevelésre kötelezett gyermek szülője, amennyiben gyermeke az óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, köteles 2017. május 15-ig írásban értesíteni a gyermek lakóhelye, annak hiányában tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőt.
Régen nem volt ovi?!
Én 26 vagyok és jártam oviba. Hova tovább,apám 52 és ő is járt,sőt bölcsibe is.
De ha még régebbre gondolsz,akkor a mamák korabeli emberek egész életükbe dolgoztak,már 16 évesen is. Mert kőkeményen ebbe nevelték őket,nem ilyen haszontalanok voltak,mint a mai fiatalok,akiket nem nevelnek,hanem csak adnak,ne hisztizzen.
Annyi szörnyeteg gyereket látok,hogy a hajam az égnek áll,pedig nekem is az egyik ovis már,de ha olyat merészelne,mint némelyik csoporttársa...
Régen nem volt ovihoz még. Régen 6-8gyerekből 5-7 meg sem élte az ovis kort,sőt az egy éves kort se. Régen az anyák otthon tevékenykedtek,ellenben most dolgoznak. Most csak a romák lógnak az utcán gyerekekkel egész nap,mert az ovi inkább örül is,ha nincs ott egy retkes,köpködő,rohangáló,verekedő kis g.rény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!