Ha jövőre kötelező lesz 3 éves kortól az ovi, de én nem szeretném vinni, akkor van erre valami lehetőség?
családi napközi/magánovi is van még. Illetve szerintem megtheted azt, hogy beiratod, aztán meg csak ritkán viszed.
Habár a véleményünket nem kérted ki én vinném a gyereket.
Pontosan én sem néztem még utána, de talán a jegyzőtől meg a védőnőtől kell valami igazolás, hogy otthon is megkapja azokat a fejlesztéseket, amiket az oviban. Nem kötelezhetnek hogy óvodába hordd, mint ahogy iskolakötelezettség sincs, csak tankötelezettség (ergo, magántanuló is lehet akárkiből).
Mi pl meg sem tudnánk oldani fizikailag az oviba járást, mert 5 km-t kellene gyalogolni oda és délután vissza is, főút mellett (tanyán lakunk, kocsi csak a férjem cégese), a férjem reggel fél 7-kor elmegy, este 6 körül ér haza. Meg szerintem jobb nekik itthon, egész nap kint, mint bezárva x db egykorú gyerekkel, és napi 1-1,5 órát az udvaron (a helyi oviban délelőtt egy órányi a kintlét). Szóval nekem itthon van mindkét gyerek (2 és 4 évesek), nyár végén jön a harmadik. Ez van. Majd valahogy lesz.
Utolsó válaszoló, a 4 évest már idén szeptembertől neked is be kellene íratnod a törvény szerint. Én elolvastam, elvileg idén szeptembertől minden 3. életévét augusztusig betöltő gyerek napi 4 órában óvodaköteles.
Én is azt olvastam, hogy védőnő, óvodavezető és jegyző engedélye kell.
Amúgy én sem szeretném beadni, de nincs más lehetőségem, illetve most az a röhejes, hogy úgy néz ki mégsem lesz más, még egy év itthon, az engedélyeket meg be kell szerezni gondolom...
Az én kisfiamat nem vették fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!