Amikor bekell iratni az óvodaba ugye nem kell vinni a gyereket?
Voltunk mar nyilt napon, leadtuk a jelentkezest telefonszámot is adtam irtak az itteni újságba hogy ekkor meg akkor lehet iratni be. De! Ez igy normális egy óvodánál. most vagyok először ebben a dologban igy fogalmam sincs.
Megadtam a telefonszámom és mikor nyilt napon beszélgettem a dajkákkal, óvónőkkel akkor kicsit semmibe vettek es bizonyos emberekhez huztak. Nem is hivtak pedig a telefonszámom elkerteķ.
Ez igy szokott lenni más ovuba is?
A masik kérdésen pedig ha nem jön be az adott ovi akkor másikba mehet ami a férjem munkahelyéhez közel van?
A mi ovinkban nincs nyílt nap.
Sőt, a városban 5 ovi van, és 1-ben van a beíratkozás. Tehát sokan nem is abba az intézménybe íratják, ahol van a beiratkozás...
Fiam bölcsiben volt, amíg beiratkozásra mentem az oviba. Nálunk csak az adatai kellettek, a gyerek nem.
Bármelyik oviba mehetsz, ahol fogadnak, van hely. De erre nem sok az esély, mert az ovi kötelező lett 3 éves kortól, de több hely nem nagyon lett. De ha átveszik, bárhova átírathatod.
Nem kell vinni beíratáshoz a gyereket. Szabad választás van, de év közben egyáltalán nem biztos, hogy átveszik máshová, gondolom, helytől függ. Ha már óvódaköteles és nem a körzetibe mentek, tudtommal oda is kell szólni és mutatni a papírt, hogy máshová vették fel.
Érdemes megfontolni, ha nem volt szimpatikus, mert azért a gyereket megviselheti, ha változtattok. Amiket írtál, abból viszont nem sejtenék semmilyen konspirációt: szerintem arra az esetre kérték a számodat, ha bármi változás lenne, és gondolom, azokkal beszélgettek, akik vagy többet kérdeztek vagy már ismerősek voltak pl. nagytestvér révén.
Értem. Ami meg érdekelne hogy akkor nem viszem ha nem muszáj.
Miután az adott időoontban beirattam akkor majd hivnak vagy küldenek papirt hogy felvették e? De nyilván muszáj ha a körzeti óvoda nem?
Azért nem ertettem mert a papirt hohgy mit kell venni mar ide adták a nyilt napon.
2 óvoda van itt a környéken az egyik 5 percre tőlünk mellette a bölcsi amibe lehet a kicsit is beiratom a másik meg messzebb van ahol mar nincs bölcsi és nem is voltunk nyilt napon mert feleslegesnek tartottam amiatt hogy a tesójat meg lehet beiratom bölcsödébe. (meg amúgy a főúton van a masik ovi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!