Legtöbb óvodában miért nincs a gyermekek számára fenntartott illemhelyeken ajtó?
Figyelt kérdés
2017. ápr. 12. 13:54
1/7 anonim válasza:
Épp most voltunk nyílt napon oviban, és ott ezt ki is emelték, hogy azért csak függöny van, mert a kicsik sokszor nem tudják használni a kilincset, és akkor csak sírás lenne ha nem tud bemenni vagy kijönni, és mindamellet könnyen meg is ütnék az ajtóval egymást, amikor mondjuk ebéd előtt mindenki egyszerre megy ki a mosdóba.
2/7 anonim válasza:
???
Csak úgy kakilnak az épület közepén, vagy mi?
Abban az oviban, ahová a én gyerekem jár, van ajtó a fürdőszobán. Több ovit is megnéztünk beíratás előtt, mindenhol volt. Sőt, ahová én jártam huszonéve, ott is vol.
3/7 anonim válasza:
Gondolom a WC fülkének nincs ajtaja, nem a fürdőszobának. A piciket könnyebb így gondozni. A hat éveseknek már megy a törlés, de a 3 éveseknek nem biztos.
4/7 anonim válasza:
Van ajtó a helyiségen, amin belül vannak mosdók és a wc-fülkék, amik előtt viszont már csak függöny van. Szerintem praktikusan egyrészt azért, nehogy valaki beragadjon illetve lássák/hallják ha elbújna vagy segítséget kérne, másrészt mert a legtöbb gyereknek még segítség kell popsitörléshez (kb. 5-6 éves korra lesz elég hosszú ehhez a kezük) és akkor már a dadus nem férne be.
5/7 anonim válasza:
Igen, ilyen biztonsági, praktikussági okokból. Más kérdés, hogy sok gyerek meg csak egyedül képes a nagy dolgát végezni.
6/7 anonim válasza:
A mi ovinkban még függöny sincsen,paravánokkal ugyan el vannak választva a wc-k,de ha az egyik gyerek pisil a másik simán elé áll és nézi.Az én lányom pl.kakálni ott nem is szokott csak akkor ha mondjuk kint vannak udvaron és bekérezkedik egyedül.Nem gondolják,hogy egy 5 évesnek is van már szeméremérzete?
7/7 anonim válasza:
nálunk nemhogy ajtó (amit oké, ezekkel az indokokkal meg is értek, hogy miért) nincs, de függöny, paraván sem, 4 csésze van egymástól 1-1 méterre, és egyszerre mennek a fiúk és a lányok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!