Az lehet, hogy kisgyermekkorban már ki lehet mutatni az ösztrogén túltermelődését vagy átmeneti hormonzavar?
Figyelt kérdés
Hat éves a kisfiam, és járunk orvosi vizsgálatokra, mert a gyermekorvosunk szerint, az alkata lányos, és hogy ezt ösztrogén dominancia okozza. Nekem furcsa volt, mert azt nem gondoltam volna, hogy már ilyenkor számítanak a nemi hormonok. Én mindig a pubertás korra helyezem, de valami szerv vagy szövet túlzott ösztrogént termel, s vérvizsgálatokkal ki lett mutatva, de eddig nem találtak.2017. márc. 4. 07:20
1/4 A kérdező kommentje:
Eddig nem találtak semmit.
2017. márc. 4. 07:21
2/4 anonim válasza:
Mégis hogy lányos, amikor a kisgyerekek tök ugyanolyanok nemtől függetlenül, ha a bugyival/alsóval fedett részt nem nézzük?
3/4 anonim válasza:
Bizony lehet veleszületett hormonplobémája.
4/4 anonim válasza:
Már újszülöttként lehet hormonzavar, de ezt szűrik az első vérvételből, szülés után.
Ha most van hormonzavara, azt egy endokrinológus pár vizsgálattal gyorsan meg tudja mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!