Kötelezhetnek, hogy reggel 8-ig érjek be a gyerekkel az oviba?
Nem kotelezhetnek, de megkerhetnek. Max rosszfej vagy es belesza.rsz. Akkor meg persze, hogy megjegyzeseket tesznek.
Mi lesz, ha iskolas lesz?
Van különbség az alkalmazkodás, és a rosszindulatú csordának való behódolás között. Ez utóbbit onnan ismered fel, hogy felnőtt tagjai normálisnak tartják, hogy óvodásuk "utálják" a kis társukat azért, mert fél órával később mennek óvodába.
Később, érted? Mert ha korábban viszik el őket fél órával, az nem baj, azért nem fogják utálni, az nem teszi tönkre a Szent Alkalmazkodást, és akkor az anya sem Hülyeluvnya. Ha a logika itt fájna sokaknak, üvöltenének napestig.
Hejj, de tombol az önérzet.
Nagyon rossz érzés lehet egy intézmény szabályainak betartását meghunyászkodásnak, megalkuvásnak, sorba beállásnak érezni. Irigylem ezeket a gondokat.
De talán én vagyok túl egyszerű, "Ha 8 órára kell beérni, 8-ra megyek" felfogásommal, mert nem vagyok hajlandó túlbonyolítani ilyesmit, drámázni rajta, kérdést kiírni, elővenni az emberi jogokat, mertmégishogyképzelik.
Találkoztam annyi ilyen anyukával. Neki aztán senki ne mondja meg, mit, hogyan, mikor, miért, ő aztán szabad szellem, meg a gyereke is, akit nehogy korlátozni merjen bárki is, mert szabályokat betartani a 21.században baromira nem trendi, és hogy kér valamit a húsz éve pályán lévő óvónő? Áh, ő a hülye, meg a tanár, meg az orvos, meg a szomszéd, csak anyuci a helikopter, és csakazértisúgyleszahogyőakarja. Mert.Csak.Pont.
Szóval kérdező, mindegy, mit mondunk. Vidd fél 9-re a gyereket, sőt, vidd 9-re, te meg menj 10-re dolgozni. A főnök is mit képzel, hogy megszabja, mikor járj be?! Hát csapjá' má' oda! Birka vagy, ha akkor mész, mikor a többiek. Légy egyedi! Légy különleges! Légy trendi! Hajrááá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!