Kislányon szeptember 3-án tölti be a harmadik életévét, mikor kell beíratnom az óvodába?
Figyelt kérdés
2017. febr. 14. 12:05
1/10 anonim válasza:
A törvény szerint,a 3.születésnapját követő szeptembertől óvodaköteles.Mivel ti szeptember elején töltitek,én azt gondolom logikusnak,hogy attól a hónaptól.Akkor viszont most tavasszal kell beíratni.
2/10 anonim válasza:
Szeptember 1-jén lesznek 3 évesek a fiaim, most tavasszal kell beiratkozni.
3/10 anonim válasza:
En ugy tudom a torveny ugy szol, h ha 08.31.-eig betolti a 3-at, akkor koteles szeptembertol oviba jarni. Mivel ti csak szeptemberben toltitek, igy hivatalosan jovo szeptembertol ovodakoteles.
Viszont ilyen esetekben szerintem lehet kervenyezni, h most is mehessen, ha szeretnetek.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Akkor majd érdeklődöm az óvodába ha lesz nyílt nap.
2017. febr. 14. 13:41
5/10 anonim válasza:
Jól írta valaki , h augusztus 31-ig betölti s 3-at akkor abban az óvodai évben oviköteles. Tehát ti 2018 szeptemberben lesztek ovi kötelesek.
Persze lehet már mist tavasszal jelentkezni erre az évre de az az óvida vezetőtöl függ h felveszi e. Ha szimpatikusak vagytok, akkor biztos felvesznek és persze ha van hely. Mert elsők az óvodakötelesek.
6/10 anonim válasza:
Így van, csak jövő szeptembertől lesz óvoda köteles. De ha szeretnéd már idén szeptembertől, akkor most tavasszal kell beíratni. Szabad helyek függvénye, de van esély, hogy felveszik.
7/10 anonim válasza:
most tavaszal lesznek a beíratások akkor beíratod és mehet szeptember 3.
8/10 anonim válasza:
A 3-as jól írja, kár lepontozni. Törvény szerint idén azokat a gyerekeket kell beíratni tavasszal, akik aug.31-ig betöltik a 3. évüket. Persze beírathatod, semmit sem vesztesz, de nem kötelesek felvenni idén szeptembertől. Bár szeptemberi gyerekeket általában fel szoktak még venni, erősen függ attól, hogy mennyi a férőhely és mennyi a jelentkező gyerek, mivel azokat a gyerekeket, akik betöltik aug. 31-ig a 3. évet, a körzetes óvoda nem utasíthatja vissza. Pl. az én fiam febr. 19-én tölti a 3. évét. Ha az oviban már csak 1 férőhely van és van az én fiam és a te lányod, akkor az én fiamat köteles felvenni. Nem kell lepontozni azokat, akik ezt írják, mert ez a törvény, ezen még nem változtattak. Ha kevés a gyerek, akkor simán mehet oviba szeptember 3-tól, mert van hely. Sőt, van olyan óvoda, akik már 2,5 éves kortól felveszik a gyerekeket.
9/10 anonim válasza:
Tavasszal,általában (március vége- április eleje) van a beiratkozás.Az adott intézmény márc.közepétől már tud felvilágosítást nyújtani.
10/10 A kérdező kommentje:
Sajnos még nem szobatiszta a gyermek ,ilyen esetben mit lehet tenni? Felveszik igy is?
2017. márc. 31. 14:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!