Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért minden ünnepség zártkörű...

Miért minden ünnepség zártkörű az óvodában? Ez az új módi?

Figyelt kérdés
2017. febr. 3. 09:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%

No, nálunk pont azért zártkörű, mert nem teheti meg minden szülő, hogy szabadságot vesz ki. És hogy érezheti magát az a gyerek, akinek nincs ott az anyukája, apukája, miközben mindenki másé ott van? (nálunk anyáknapja sincs, csak készülnek a gyerekek, és az ajándékot délután vagy otthon adják át).

És igen, én is inkább hosszúhétvégére veszem ki a szabimat, minthogy az ovis csoportban szorongjak huszonsok másik szülővel egy sarokban végignézve, ahogy mondjuk a gyerekek farsangi felvonulást tartanak. Uram bocsá, piszkosul nem érdekel a másik 19 gyerek... az enyémet meg látom, mert én csinálom a jelmezét (igen, van hogy szabit veszek ki, hogy megvásároljam az anyagot és meg tudjam varrni), és otthon próbálja. Majd a bulit fotókról megnézem.

(egyébiránt, amikor csak lehet menni, igenis kiveszem azt a szabit, és ott szorongok, mert fontos a gyerekem, de jobban csípem, ha zártkörű a buli)

Nem mellesleg a gyerek teljesen máshogy viselkedik a szülő jelenlétében, mint amúgy. Sok gyerek szófogadatlanná, kezelhetetlenné válik, produkálja magát. Azt meg mégsem mondhatja az óvónéni, hogy várják sok szeretettel a szülőket, kivéve Béluskáét, mert Béluska az anyja jelenlétében tökhüle lesz... szóval inkább ne menjen senki.

2017. febr. 3. 12:37
 12/20 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem is jobb ez így. Azon a pár ünnepen, ami a szülőknek szólt, így is alig lehetett elférni. Az anyák napja minden évben kész katasztrófa volt, amikor sok anyuka a terem legvégében fért csak el, a saját gyereke nem is látta, nem tudta, hol van az anyukája, mert elöl terpeszkedett gyerekenként két nagyi, dédi, APUKÁK!, kisebb tesók. Na azért ezt nemár... Sőt, olyan is volt, aki be sem fért, az ajtóban váltották egymást, hogy legalább valamit lássanak, halljanak.

És igen, szabadsága sincs mindenkinek annyi, hogy munkaidőben az összes ovis ünnepen részt tudjon venni. Nekem pl. összesen 22 napom volt, amikor a fiam ovis volt. A férjemnek 24 napja. Nyári szünetre, meg a többi szünetre, nevelés nélküli napra, satöbbire még éppen elegendő, de arra már nem futotta belőle, hogy valamikor csak úgy elmenjünk pihenni egy hosszú hétvégére a gyerekkel együtt. Úgyhogy köszi, de ne az ovi ossza már be a szabadságunkat azokon a napokon is, amikor amúgy biztosítják a felügyeletet, tehát nem szünet van, és nem ügyelet. Ha bulit akarnak tartani, tartsák délelőtt, de csak a gyerekeknek, vagy tartsák munkaidőn kívül, ha van kedvük bent maradni az óvónőknek. Nyilván nincs, amit meg is értek, de akkor meg legyen elég, hogy csak a gyerekeknek tartják a bulit.

2017. febr. 3. 13:20
 13/20 anonim ***** válasza:
90%

Én is megértem, h zártkörű a legtöbb ünepség a fent említett indokok miatt! Azzal egészíteném ki, h teljesen megértem azt a szülőt, aki nem akar kivenni egy egész nap szabit, azért, h délelőtt 9-10 ig megnézzen egy rendezvényt! Persze most az okoskodók majd írják, h akkor el kell hozni a gyereket és vele tölteni a napot! De, h a gyerek nem akar jönni? mert pl. farsang van és bulizna bent a kispajtikkal? Kárba megy a szabinap, amiből amúgy is nagyon kevés van!

Az meg egy emelets baromság, h együtt akarjátok megélni az ovis progik nagy pillanatait! Egy anyáknapj, vagy évzáró az teljeses más, de egy farsangon vagy egy mikuláson mit akarsz a gyerekkel megélni? Ezt neki kell megélnie a többi kis társával és az ovonénikkel együtt!

2017. febr. 3. 13:30
 14/20 anonim ***** válasza:
80%

A gyerekemnek szerint nagyobb élmény egy 3 napos utazás mint, hogy ott nyomorgok a farsangon. A többi szülő nem szabin van, hanem ingyenélő munkakerülő ( kiveve 1-2).

A gyerekeknek is jobb, ha a társaikkal játszhatnak a jelmezekbe. Ha meg már nyíltat akarnak akkor legyen du 5kor, hogy az a pár hülye aki hajlandó dolgozni, ne erre csessze el a szabijai felét.

2017. febr. 3. 15:03
 15/20 anonim ***** válasza:
88%
Nem minden szülő tud szabit kivenni pont arra a napra. A főnöknek joga van beleszólni, hogy a beosztottja mikor veheti ki a szabiját. Fültanúja voltam, amikor egy főnök nem engedett el egy kisgyerekes anyukát a saját ovis kisfia szereplésére.
2017. febr. 3. 16:51
 16/20 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk amire szülö is mehet az délután 4-5 órátol van ,igy nem kell szabit kiveni.
2017. febr. 4. 07:55
 17/20 anonim ***** válasza:

Nálunk adventi gyertyagyújtás van egyedüli szülős program. Nagyon-nagyon hiányolom, hogy a "tanmenetükbe" nem tudtak bezsúfolni egy rövidke anyák napját sem. Ajándékot készítenek, verset tanítanak velük, de a gyerek vagy elmondja, vagy nem, semmi ünnepélyesség.

Farsang igaz egy hétig tart, de csak délelőtt a gyerekeknek. Készülnek ők mindenfajta évszakos ünnepre, aktualitásra (pl.gesztenyével, libával, adventtel, húsvéttel...stb), de a szülők a téli szünet előtti este láthatják csak egyedül hogy "jé, verset is tanulnak ebben az oviban". - Egyetlen ovi a városban

2017. febr. 4. 17:12
 18/20 A kérdező kommentje:

Az 55%-os válaszolót nagyon sajnálom. Nem fejtem ki miért, Ő és a hasonló helyzetben lévők biztosan tudják miért. Felesleges alázni a másikat, van ott elég probléma.

Nem akartam vitát szítani, de ezek a programok nálunk mindig délután min. 16h-tól kezdődtek. Nem is sejtettem, hogy van ahol délelőttre teszik. Az szerintem sem a legideálisabb.

Mindenkinek a legjobbakat!

2017. febr. 4. 21:50
 19/20 Baranka ***** válasza:
Kicsinél ovis mikulás, farsang a zártkörű. Anyák napja bárki számára megtekinthető. Nagynál farsang, anyák napja nyilt. Az utolsó nagycsoportos karácsonyi ráhangolodós nap lett zárt
2017. febr. 5. 07:33
 20/20 anonim ***** válasza:

Azért zártkörű mert általában nem szokott jól elsülni ha a szülők is ott vannak.A gyerekek nem viselkednek a megszokott módon,sokan sírnak mert idegenek vannak bent vagy nagy a tömeg,többen akik egyébként nem olyanok,félénkek lesznek,"megkukulnak" az ünnepségen nem vesznek aktívan részt,helyette anyán,apán csüngnek.Ezért.

Egy dajka

2017. febr. 21. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!