Csak a mi ovodánkban nincs anyáknapi ünnepség?
Most középső csoportos a gyermekem, tavaly sem volt, idén sem lesz anyáknapja az oviban. Tavaly is és idén is szóvá tettük szülői értekezleten, csak annyit mondtak az óvónők, hogy kicsik ők még ahhoz hogy betanítsanak nekik egy előadást. Én tényleg nem értem már a bölcsiben is előadtak 2-3verset vagy éneket és utána átadták a kis saját készítésű ajándékukat. Annyira aranyosak voltak meg is könnyeztem. .. nekem ez hiányzik :-(
lehet hogy csak lusták az óvónők felkészíteni őket?
Kis és középső csoportban nálunk sincs külön anyák napi ünnepség. A kicsik egy műsorral készülnek, amit május közepe táján szoktak előadni, ez az anyák napja és az évzáró egyben. A nagycsoportnál van külön anyák napi műsor is, majd évzáró is (ami egyben a ballagás).
Anyák napjára a kicsik kis ajándékot adnak át, vagy ilyenkor, vagy majd a májusi műsoron.
nálunk sincs, már tavaly sem volt, mert valami súlyos szülői panasz miatt be kellett tiltani, ugyanis "kedves" anyuka feljelentést tett, hogy a gyereke személyiség jogai sérültek!
pfff. nem tudom amúgy a pontos sztorit, nem a mi csoportunkban volt, mi csak a szenvedő felek vagyunk, önkormányzati utasításra :(
Nálunk sincs közös műsor, de készülnek verssel, énekkel és ajándékkal is.
Május 2-án anyának kell menni a gyerkőcért, az óvónők kialakítanak egy kis sarkot asztallal, virággal, székkel, ahol minden gyerkőc előadja amit tanultak, és átadja az ajándékot.
Én nagyon díjazom, hogy megemlékeznek az Anyák napjáról, de nincs ilyen kötelező együttkönnyezés a több anyukával, nagymamával.
Anyák napja van,csak közös műsor nincs kiscsoportban(nálunk).Minden szülő bejelölhette,melyik időpont felel meg neki-csütörtökön és pénteken reggel ill. délután voltak az időpontok 10 perces bontásban-és akkor az egyik óvónénivel egy külön feldíszített szobában előadja a kicsi amit megtanult erre az alkalomra(énekek,versek).Utána odaadja amit készített,és még egy kis sütivel is megkínálják az Anyukát.Középsőben már csoportos lesz.
A 2 nagyobbnál teljesen hagyományos módon,csoportosan volt anyák napi ünnepség már kiscsoportosként is.Mindhárman másik oviba jártak/járnak,az egyik vegyes,a másik korosztályos csoportba.
Nálunk úgy van,hogy amikor anyuka megy a gyerekért,akkor bekísérnek az irodába,ott ki van alakítva egy kis sarok,leültem,behozták a lányomat,aki elmondott egy szép hosszú verset,és át adta az anyák napi ajándékot.Nekem ez így ahogy volt nagyon tetszett :)
Én is azt látom,hogy kicsik még a csoportos ünnepségekhez,most néztem a Karácsonyin,hogy egyik se tudott egyenesen állni,csavargatták a hajukat,szoknyájukat,zavarban voltak,nem mertek verset mondani,volt aki sírt stb.szerintem ez csak egy tortúra nekik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!