Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Tudnátok előnyöket mondani a...

Tudnátok előnyöket mondani a vegyes csoportra? El vagyok keseredve!

Figyelt kérdés

Gyerekeim odajáfnak. Egyik nagy, a másik szeptemberben kezdte, igy most egy csoportba járnak. Meg vagyok elégedve! 1 percre van a hazunktól, 3 csoportos kis ovi.

A rokonom már maga mellé állította az apósomat és annak testvérét.

Hogy a vegyes csoport soha, mert az ő fiúk vissza fejlődött (játszott a kicsikkel mászva).

És hogy azok lesznek a jó tanulók akik sima csoportba járnak. Így náluk a kicsi már messze jár oviba.

Én maximálisan elégedett vagyok. A kicsi nagyon félénk, segítség hogy ott van neki a nagy. A nagy meg nem most kezdi az iskolát.

Mit tegyek? Már emiatt nem tudom élvezni a családi összejöveteleket. Folyton bizonygatja hogy ő jobb.

2016. okt. 20. 11:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Dehogy fejlődnek vissza... Gyerek még egy 8-10éves is. Az én 8éves húgom is mászik a földön,pedig jó tanuló,sport suliba jár és sorra nyeri a táncversenyeket.

Lányom vegyesbe jár. Előző oviba nem az volt,ott mégis bántották a nagyok kinn az udvaron a kicsiket. Itt nincs ilyen,igaz most úgy jött össze a vegyesség,hogy 7 db 3éves,ugyanennyi 4éves és 4db 5éves. Lányon 4éves,elég méretes,de igazából akármikor viszem,hozom,alig van ott gyerek. Szóval ötletem nincs mekkorák és milyenek a gyetekek ott.

2016. okt. 20. 13:44
 12/15 anonim ***** válasza:

Nekem a fiam 4 évig vegyes csoportba járt (évvesztes). Eleinte nagyon jó volt, sokat fejlődött, húzták nagyon a nagyok. Viszont az utolsó év szenvedés volt, akkor sok kicsi volt a csoportban, összesen 5en voltak, akik iskolába készültek. Kevés figyelem jutott rájuk, még pszichológushoz is kellett vinnem, mert nem volt hajlandó az óvónőkkel együttműködni, nagyon agresszív volt, dühkitörései voltak. Még a ballagási műsort sem volt hajlandó próbálni, a ballagás napján reggel mentem a főpróbára, hogy hátha én rá tudom venni, hogy szerepeljen (gyönyörűen, hiba nélkül végigcsinálta az egész műsort, a szerepeit, pedig egyszer sem próbált előtte).

Most elsős, eddig az osztály egyik legjobb tanulója (ketten vannak egy kislánnyal).

2016. okt. 20. 16:47
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon számít, mennyire profik az óvónők, ők maguk hisznek-e a vegyes csoportban, vagy nyűgnek tartják. És persze az is számít, hogy vannak-e elegen, vagy rendszeresen egy óvónénire marad-e egész napra a csapat, esetleg a dajka is több csoportba rohangál.

Ha minden adott, a nagyok számára is rengeteg lehetőséget a vegyes csoport. Ha csak a cipők befűzésére és bekötögetésére gondolok. Nem jobb ezt a kicsiknek segítve végezni (a finommotorika mellett sorrendi emlékezet, felelősség vállalás fejlesztése), mint öncélúan masnit kötögetni egy kartonra rajzolt cipőn?

Ha a nagyok terrorizálják a kicsiket, vagy a kicsik lerombolják a nagyok konstrukciós játékait, ott valami baj van a csoport vezetésével, a létszámmal, berendezéssel...

2016. okt. 22. 15:08
 14/15 anonim ***** válasza:
Utolsónàl a pont. 100%- ban igaza van.
2016. okt. 22. 22:20
 15/15 anonim ***** válasza:

én is csak az utolsó előtti véleményét erősíteném...

ha jó a csoport összetétel, és a pedagógus hisz a vegyes csoportban, akkor szuper tud ez lenni..

...és igen, kedélyesen örülni, hogy nahát milyen tuti a gyerekük...de mi azt tapasztaljuk, hogy a mi gyerekünkek meg ez jó...és csend. és ühüm..aha, értem..szuper..:-))))

és nem talál fogást rajtad..:-)))

2016. okt. 29. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!