Mi az a betegségi határ amivel már nem viszitek a gyereket oviba?
Volt főnököm mesélte:
- Bevittem a gyereket bölcsődébe. Egy másiknak folyt az orra, így udvariasan próbáltam a gondozónőnek szólni, hogy talán mégsem kellene taknyos gyereket bevenni... Aztán szólt, hogy az a gyerek allergiás és amíg az a bizonyos pollen száll a levegőben, addig folyni fog az orra. Elég kellemetlenül éreztem magam utána.
Hőemelkedés, hányás, "mélyről jövő" hurutos köhögés, náthánál rossz közérzet vagy sűrű zöld orrfolyás, ismeretlen kiütés.
Fiam januárban kezdte az ovit, már második héten kicsit köhögött. Kérdeztem az óvónénit, köhögött-e napközben, erre ő azt mondta: "az egész csoport köhög". Mikor meséltem az orvosnak, ő azt mondta: "az egész város köhög". Január második hetétől június közepéig folyamatosan hol kevésbé, hol jobban náthás volt.
Hőemelkedés, láz, hányás, hasmenés,erős fülfájás, torokfájás, kedvetlenség. Kislányom nagyon jó evő. Ha nem eszik, akkor beteg lesz. Orrfolyással, köhögéssel nem tartotta otthon a doktornő, én meg dolgozom, nem tudok ennyi időre szabira jönni, mert ugye annyi nincs. Az orvos azt mondta, hogy a taknyosság az októbertől márciusig eltart, erre nem tudja kiírni.
Nem tudom hányas válaszoló írta, hogy ő mindenre otthon tartja. Jó neked, hogy csak iciri-piciri orrfolyással viszed be az oviba a gyerekedet. De azt tudod, hogy aki nem tudja kire hagyni a gyereket, annak maximálva vannak a táppénzes napjai? Soha nem vittem a fertőző, beteg gyerekemet oviba, ha kétségem volt, levittem az orvoshoz, az én lányomtól nem nagyon kapott el senki semmit a 3 év ovi alatt, pedig vittem úgy, hogy folyt az orra!
Hányás,hasmenés,láz,köhögés.
Orrfolyással viszem,ha nagyon folyik akkor is.Sose szóltak érte,van olyan gyerek bent mindig aki köhög is.
Nem szeretem vinni ha taknya-nyála egybe (5 éves mondjuk fújja rendesen) de ha ilyesmivel folyton otthon lennénk akkor kirúgnának,azt éhen halnánk :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!