Mennyi a reális ár babysitternek azért, hogy óvodából hazahozza a gyermeket? Ki mennyit fizet érte?
Igen, végül is az is logikus, hogyha amúgy 800 ft/óra, akkor adjak egy ezrest fél órás elhozatalért :) Amúgy meg ti írtátok, hogy azt nem kell számolni, h odaér érte.
Persze, majd nyilván egyezkedünk, de azért nyilván jó tájékozódni, hogy ki mennyit fizet ilyenért havonta.
Amúgy van közöttetek valaki, aki tényleg így is oldja meg?
Ha valaha az életben vettél már igénybe oradijas szolgáltatást, akkor tisztában lennél vele, hogy 1 és 60 perc között mindegy mennyi időre kéred, az egy teljes óra. Épeszű ember logikusan vegiggondolja, hogy attól, hogy az ovodatol hazáig szállítani a gyereket az csak fel óra, annak, aki ezt megteszi jóval több időbe telik. Minimum azt figyelembe kellene venni, hogy oda megy a gyerekedert aztán meg haza. A te fel órád miatt ez neki minimum másfél: el az oviba, haza vinni a gyereket hozzád, haza mennie. Ezt senki nem fogja neked 400 forintért elvallalni. Minimum a 800ft, amit orabernek kért eddig is. Sőt, lehet hogy többet kérne, mert azután azért jobban kell figyelnie a gyerekre.
Amúgy a húgom dolgozok bébiszitterként; főiskolai vegzettseggel 1200/óra nála az alap, ez lehet több, ha speciális feladatot kérnek tőle, vagy kevesebb, ha hosszabb távra kérik. Megkerdeztem, azt mondta, hogy ilyet o ha minden munkanapra kernetek, akkor havi 20e lenne, ha nem minden alkalomra, akkor alkalmanként 1500.
Kedves utolsó, ha olyan helyzetben lennél, hogy nincs családtag, aki el tudja hozni a gyerkőcöt oviból, és egy újszülöttel vagy otthon, akkor bizony felkérsz valakit akár fél órára is, hogy elhozza a gyerekedet az oviból. Szerintem ebben nincs semmi rossz, sokan csinálják, akiknek nincs segítsége (igen, mert ilyen is van.). A rossz az lenne, ha nincs senki, és még kifizetni sem tudnám.
Egyetlen egy válaszoló írta, hogy náluk mennyiért vállalják. Bár már legalább ez támpont... Én először úgy gondoltam, hogy az ő útját is beleszámolom, ez akár lehet 1.5 óra is, de itt írtátok, hogy azt nem kell...aztán meg mikor a tényleges -csak gyerekkel töltött időt- írtam le, akkor meg jöttek az érdekes kommentek. Lehet egyszerűen annyit írni (már a kérdésben is kiírtam az út hosszát), hogy egy óra/nap az összeg kb. De gondoltam van, aki ennél többet is kér érte, de mindegy.
Köszönöm annak, aki megírta, hogy náluk mennyiért vállalják az ilyet!
Nem az útját kell kifizetni, de a minimum az egy óra.
Egyébként meg mások elviszik sétálni az újszülöttet és akkor el tudják hozni az ovist.
Szerintem meg pár hetet nyugodtan otthon maradhatna a nagyobb veletek, mert könnyebben elfogadná a kicsit.
Fontos, hogy a nagyobb ne érezze magát mellőzve, és azzal, hogy pár hétig otthon tartod, érezné, hogy a kicsi a legfontosabb.
Igen, ez is egy valószínű ötlet, nem vetettük még el azt sem, hogy itthon marad egy kicsit, majd kialakul. Hiszen elkezdi az ovit, aztán kivesszük, és akkor neki megint mennie kell. Sajnos ezek az újrakezdések nem szoktak jók lenni, pedig amúgy ha folyamatában jár, akkor imád oviba járni (reggelente nem gond a készülődés, mert várja már). És félek attól is, hogy az elején nem tudnék vele is eleget foglalkozni a pici mellett. Férjem nagyon keveset van itthon, és nekünk nincs senkink itt. Kisfiam meg nagyon mozgékony típus, nem tudnám szerintem lekötni itthon a lakásban.
Még meglátjuk, addig még kigondoljuk... De ha más nem, megkérjük a babysittert.
Így már nagyjából képben vagyok, mert úgy is azt mondja, hogy én mondjak árat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!