Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha egy óvodás arra a kérdésre...

Ha egy óvodás arra a kérdésre hogy a Fiúkat vagy a lányokat szereti? Azt válaszolja hogy a fiúkat akkor belőle biztos hogy homokos lesz?

Figyelt kérdés

2016. jún. 25. 22:56
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Örülök, hogy értelmes válaszokat kaptam, néha azt gondolom, hogy a bolond emberek között élek de remélem, hogy ti tudtok nekem segíteni.

Valójában azért írtam ki ezt a kérdést mert kíváncsi voltam az emberek reakciójára, de sajnos ehhez hasonló megtörtént...

Egy ismerősöm(fiú) amikor ovis volt megkérdezték a csoporttársai, hogy a fiúkat vagy a lányokat szereti(állítólag az akkori sulis alsósok "utasítására"). Természetesen ő nem úgy értette a kérdést mint a többiek, azt válaszolta, hogy a fiúkat. A sulisok kikiáltották melegnek, és folyamatosan az óvodásoknak mondogatták, hogy bántsák mindig. Közben ő már alsóban szerelmes volt egy lányba, folyamatosan őt bámulta, haverjai barátai voltak, sőt állítólag az osztálytársaival nagyon jó barátságba került de keveset beszélt, kiálltak mellette, de sokat így sem változott a dolog. Évek elteltével sem javult a helyzet sőt sokkal rosszabb lett(most nem részletezem), alig beszélt, csont bőrre lefogyott, és ez odáig vezetett hogy körülbelül a 12 éves életkorában ragadt(infantilis), most 22 éves.

Mivel én nem ismerem gyerekkora óta, ezért sok embert megkérdeztem, hogy mi hogy történt. Középiskolában mi akik végzősök voltunk nem gondoltuk, hogy van olyan aki bántaná de sajnos igen nem is gondoltuk hogy odajár még pici volt és gyerekes.

Eleinte még sokszor próbált segítséget kérni, de csak az idősebbektől(tudtommal), remegő kezekkel, remegő hanggal... Később már alig szólalt meg...

Egy olyan ember lett belőle aki soha sem tud emberi kapcsolatokat megnyitni, nem hogy párkapcsolatot de a mai napig bántják és hozzá teszik hogy "miért nincs barátnője?" "óvodában már bevallotta hogy meleg. Általánosban odáig jutottak páran hogy azt mondogatták hogy vagy homokos vagy az lesz belőle, csak nem törődött bele. Volt hogy kiállt magáért megütötte őket, ismét csak rövid távon javult a helyzet. Sok emberhez eljutott hogy mi volt óvodában stb. és ők is elkezdték bántani. Néha beszélgetek vele, valószínűleg sok mindenre nem emlékszik kisebb korából, viszont később ismét érte őt elég trauma.

Milyen felnőtt az aki ilyet kérdez egy gyerektől? Biztosan a leggonoszabb, legbetegebb idióta. De milyen felnőtt az akinek gyerekei vannak, és végig hallgatja azt hogy egy 14-16 körüli fiú(de legyen az életkortól független) mondogatja "óvodában már mondta hogy ő a fiúkat szereti", ugyanezekkel a szavakkal, és az ő reakciója erre ugyanez vagyis ezt a mondatot úgy fogja fel hogy meleg??

Az emberek nagy része beteg embernek tartotta azokat akik ilyet elhisznek róla még 16 éves korában is, pl. apum aki focizott ellene...

Rengeteg embert ismerek aki a mai napig nem akarja elhinni hogy ilyen megtörténhet, egy kisfiúnak tartottuk a legtöbben.

Másfél éve próbálok segíteni rajt, de nem tudom igazán mit lehetne tenni. Pszichológus úgy tudom vele nem beszélgetett, de szerinte ha elköltöznének valószínű még nagyobb trauma érné hiszen lezáratlan maradna a fejében minden.

Szerintetek?

Sok mindent kihagytam, de ha kérdeztek válaszolok.

2016. jún. 26. 16:04
 12/20 anonim ***** válasza:

Szerintem a legtöbb óvodás általában előnyben részesíti a saját nemét, és ez így is van rendben. Ők még nem éreznek nemi vonzalmat, főleg nem, ha ha felnőttek nem buzdítják őket erre. Erre a kérdésre nyilván annak függvényében válaszolt, hogy melyik nembeli gyerekekkel szeret jobban játszani, ami jó eséllyel a sajátja.

Az én öcsém annak idején kifejtette anyukámnak, hogy a Horváth Zsoltit fogja feleségül venni, aztán megváltozott az ízlése. :) Mi annak idején mosolyogtunk ezen, de nem láttunk bele semmit. Az én kisfiam is pont ma mondta, hogy ő nem szereti a lányokat, mégsem hiszem, hogy ettől homokos lenne.

2016. jún. 26. 16:06
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Na várj, ezt most nem értem. Az ismerősödet oviban(????) melegnek csúfolták, és ezért tönkrement az élete?
2016. jún. 26. 16:09
 14/20 anonim ***** válasza:
75%

"de szerinte ha elköltöznének valószínű még nagyobb trauma érné hiszen lezáratlan maradna a fejében minden. "

Egy 22 éves (felnőtt) férfit trauma érne a költözéstől???

2016. jún. 27. 09:18
 15/20 anonim ***** válasza:
67%

az én ovisom közölte, hogy ha a Lotti nem megy hozzá feleségül, akkor majd az Adrián.

na, akkor ő most micsoda?

2016. jún. 27. 09:21
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ott más gond is lehetett. Az ilyen durva kiközösítés legfeljebb általános végéig kíséri az embert. Egy idő után megtanulja a helyén kezelni a dolgokat és ha ő nem vevő rá, lepereg róla akkor értelmét veszti a csúfolódás. Én is kaptam bőven és nem ismerek olyat akit nem találtak meg valamivel. A gyerekek mindenkinek megtalálják a gyenge pontját. Személyiségfejlődésünk része, hogy ezen túllépünk és megtanuljuk kezelni.

Iskolában egy rossz közösségben ez eldurvulhat ha nincs külső segítség, de ezért nem okolható minden huszonévesen. Környezetváltozás segíthet. Jót tenne neki, ha nem negatív emberekkel lenne körülvéve.

2016. jún. 28. 08:39
 17/20 A kérdező kommentje:

Nem csúfolták hanem pl. az ovisok a földön fekve rugdosták(igen óvodában!), később iskolában eleinte minden rendben volt aztán megint elővették, hogy mit mondott óvodában. Később valahogy megint előjöttek az óvodában történtek és arra jutottak hogy belőle csak homokos lehet és bármit mond hazudik vagy nem törődött bele. Ezek ismét nem csúfolódások voltak hanem elkezdték terjesztgetni mindenkinek hogy ne barátkozzanak vele, fizikálisan is bántottak, mondogatták neki hogy legyen öngyilkos. Odáig vezetett, hogy évekig a testi fejlődésben is megállt és alig beszélt. A legfontosabb hogy ő infantilis vagyis megállt a mentális fejlődésben és egy 12 éves szintjén lehet körülbelül, szóval nem egy 22 éves férfi. Ráadásul külsőre sem néz ki többnek.

Ennél sajnos sokkal több minden történt éppen ezért lett infantilis, sok trauma egyidejűleg érte.

2016. jún. 28. 13:14
 18/20 A kérdező kommentje:

fizikailag*

Sajnos általános végén sem állt meg, utána is voltak olyan évei amikor alig beszélt de úgy tudom fizikailag nem bántottak későbbiekben.

2016. jún. 28. 13:27
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a 16-sal, ez a történet már rég nem arról szól, hogy oviban csúfolták valamivel. Valószínűleg olyan típus szegény, akit pici gyerekként már kipécéztek, és később is így maradt. Hogy "meleg" csak ürügy, megtalálhatták volna bármivel, mert itt nem ez a lényeg, hanem a csúfolódás élvezete. Nagy kár, hogy ilyenkor a pedagógusok nem avatkoznak erélyesen közbe, ovis-kisiskolás korban ez még hatékony lehetne.

Szóval az eredeti kérdésedre a válasz természetesen NEM, de ez a történet nem is erről szól.

2016. jún. 28. 14:44
 20/20 A kérdező kommentje:

Sajnos nem! A mai napig így gondolják és nem csúfolódásból. Ráadásul egyáltalán nem volt olyan akit kipécézhetnek, általános sulis osztálytársaik szerint megütötte őket(mármint azokat akik bántották őt).

Az óvodáról nagyon is hogy szól ez az egész, alsós korukban is erről volt szó, a suliban történtek ezek miatt alakultak ki... Először próbálták a tanárok hogy haverkodjanak vele, és ez sikerült is 1-2 évig de megint jött hogy meleg lesz belőle később. Nekem így mesélték.

2016. júl. 6. 00:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!