Igaza van az óvónőnek? Túlsúlyos a gyermekem?
Az óvónő azzal fogadott ma, hogy túlsúlyos a gyermekem, jó lenne ha diétára fognánk. Nagyon meglepődtem rajta és mondtam neki hogy nem értek vele egyet és nem értem mire alapozza ezt a kijelentését.
5 éves 116cm és 24kg, szerintem arányos, nem kövér, van egy kicsi pocija, ennyi. Baba kora óta nagyon jó étvágyú, mindent megeszik, nem válogat, az óvodában szokott repetát kérni.
Szerintetek túlsúlyos??
A táblázatok eltérhetnek a valóságtól 1-3 kg ot ez oké de többet nem az biztos
Van aki belátja h mi amelyhez valaki csak később ezért nem kell lehurrogni senkit
Sőt .. Illene felnőtt nőként viseledni
Nekem az a fura, hogy a gyakorin kérsz tanácsot, ahelyett, hogy szakemberhez vinnéd, és ő adna neked megnyugtató választ (vagy éppen helyreigazítana, ha te tévedtél).
Bár már nem látható a kép, ne gondold, hogy egy fénykép alapján meg lehet ítélni valaki súlyát. 23 hetes terhes vagyok, és ha szemből fotóznak, semmi érdekeset nem látnának rajtam. Ráadásul nem lehet ellenőrizni se, hogy mikori képet mutogatsz. A védőnő/doki sem fénykép alapján ítélné meg, hanem konkrét mérések alapján (testmagasság, testsúly, testzsír%).
Ha igazán kíváncsi vagy a válaszra, és biztos az vagy, mert kiemelted a kérdést, akkor keress fel egy szakembert. Gondolom aggódsz annyira a gyerekedért, és mindent az ő egészségéért teszel, tehát minél hamarabb megtörténik a vizsgálat, annál jobb neked és a gyerekednek.
Kérlek, ha túl vagytok rajta, írd meg nekünk a pontos eredményt.
Én az étkezését gondolnám át.kicsit sarkitva, de ha tésztás pörkölteket eszik es alig zöldség, gyümölcs az étrendje otthon, én már csak ezért is változtatnék.
Energiadusan táplálnám, nem pedig terhelő szénhidrátokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!