Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyibe kerül az óvoda?

Mennyibe kerül az óvoda?

Figyelt kérdés
Mennyibe kerül havi vagy éves szinten az hogy oviba jár egy gyerek? Mennyivel másabb ha magánoviba jár? Kiknek lehet ingyenes mindez?
2016. máj. 13. 13:14
1 2
 11/16 Snorri ***** válasza:
Szerintem a Waldorf ovi nincs 80-90 ezer. Én a Montessori ovin gondolkodom. Nálunk van, és 50 ezer havonta mindennel együtt. Ebben benne van az étkezés, fejlesztés, eszközök, kirándulások, mert nagyon sűrűn mennek.
2016. máj. 13. 14:29
 12/16 anonim ***** válasza:
Állami ovi sem olcso a kaja normál 7-8 ezer,szinház,csoport pénz külön orák az oviban,kirándulás,bábszinház ,stb 5000ft minimum .
2016. máj. 13. 16:11
 13/16 anonim ***** válasza:
41%

Én írtam hogy nincs ingyen a kaja. Nekünk 10ezer havonta a kaja, 800 a csoport pénz, havonta 2-3 csomag fénymásoló papír, 10 csomag rajzlap. Időnként ceruzák, ragasztók.

Előtte magánba járt csak sajnos el kellett jönnünk mert elfogytak a kortársai. Ezerszer jobb volt ( lehet vissza megyünk mert az állami borzasztó, tönkre teszi a gyereket) 100ezer körül volt havonta de abban minden benne volt. Most hordhatom külön órákra este 7kor meg hétvégén.

2016. máj. 13. 17:43
 14/16 anonim ***** válasza:

-Állami vidéki ovi (míg fizetni kellett a kaját,az 9ezer/hó volt,de már ingyenes lett,pedig nem vagyunk szegények)

-csoportpénz:3000,-/év (ebből veszik pl.a zsírkrétát,rajzlapot stb.)

-félévente tisztasági csomag (1l folyèkony szappan,4tek.wc papír,2tek.papírtörlő,1 nagy csomag szalvéta,1 db fogkrém)

-ha mennek valahova kirándulni,bábszínház,állatkert stb. 500/1000,-/alkalom

- oviszsák,ágyneműhuzat(paplan,párna),törülköző,fogkefe,fogmosópohár,váltóruha (2 db bugyi,zokni,nadrág,1 db pulcsi)

Ez nem kerül sokba!!!

2016. máj. 14. 06:49
 15/16 anonim ***** válasza:

Bp. XVI. kerület,önkormányzati ovi:

-az étkezés a gyerekeim számára ingyenes,mivel nagycsaládosok vagyunk

-nincs havi csoportpénz,ha valamire kell(pl. óvónénik,dadus karácsonyi,húsvéti,névnapi,szülinapi stb. megajándékozása)az SZMK-s beszedi

-nálunk semmit,de tényleg semmit nem kell vinni,mert MINDENT az önkormányzat áll(a gyümölcsöt-heti 3 alkalommal,H-SZ-P-en jön a kerületgazda a teli ládákkal-a gyerekek fogkefe-fogkrém igényét,nyáron a naptejet,nem kell vinni szalvétát,papírzsepit,wc papírt sem,és bőven van színes ceruza,rajzpapír,szírkréta,gyurma,és minden más)

-ami plusz foglalkozás,heti 1 alkalommal(az oviban tartják,külsősök):agyagozás 2000/hó,zenés torna 2000/hó,játékos angol 2000/hó.

2016. máj. 14. 23:35
 16/16 anonim ***** válasza:
A 15. vagyok:nálunk az ágyneműt sem kell hazahozni,az ovi mosatja.Voltak már kirándulni-buszos-arra se kértek,az Önkormányzat állta.Egy évben többször van "koncert",pl. Alma v. Kolompos együttes,nekünk az se kerül semmibe.
2016. máj. 14. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!