Akiknek van ovis gyerekük és otthon vagytok a kistesóval:
mennyit lesz otthon az ovisotok nyáron? Ezt ti magatok
dönthetitek el, vagy az óvónők határozzák meg?
Nálunk nem szólnak bele az óvónők.az én gyerekem kb június közepétől (ahogy az összevont csoportok kezdődnek) szeptember 1-ig lesz itthon.
2016. máj. 9. 17:54
12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
Mi is úgy gondoltuk, hogy a ballagás utántól lenne itthon. Júliusban viszont műtik anyukámat, akkor vinném egy hétre, de az óvónők szerint nem lehet. Akkor kicsit határozottabb leszek :-)
Miért ne vihetnéd? Nálunk 2 hét a leállás, amíg itthon voltam a kicsivel akkor nem ment a nagyobb, meg még utána még egyszer 2 hétig meg néha pár napot, ha úgy jött ki. Volt hogy csak szeptemberben nyaraltunk, akkor többet ment nyáron. Sokszor hiányoztak ám a haverok, hiába voltunk el hármasban itthon. Óvónő nem határozhatja meg hogy mikor menjen.
2016. máj. 9. 18:59
Nem az ovónők döntik el, hogy viheted e a gyerekedet oviba.
Nincs nyári szünet az ovikban, csak kevesebb létszám miatt összevonják a csoprtokat.
Semmi közük a magánéletedhez.
Ha te otthon akarsz hesszelni egyedül egész nyáron, akkor lehet rólad véleményük, de nem tilthatják meg, hogy vidd a gyerekedet.
2016. máj. 9. 20:27
Szerintem nyáron csak az vigye óvodába a gyereket aki valóban dolgozik. Ha úgy is otthon ül az anyuka, akkor már nem mindegy ha a gyermeke vele van, ha már év közben csak délután és hétvégén találkozik vele. Nem az óvodának szüljük a gyereket. Amikor tehetem nem viszem a gyereket. Legszívesebben más most sem vinném. Csak mivel évzáróra próbálnak ezért vinni kel hogy tudjanak próbálni. Így a gyerek évzáró után nem fog menni, majd csak szeptemberben.
Akinek pedig unatkozik otthon a gyerek.. azzal a gyerekkel foglalkozni kell és nem csak beültetni a TV elé. Lehet programokat szervezni közösen, kirándulni. Hisz jó idő van nyáron.
2016. máj. 9. 23:17
Középsős a nagyobbik lányom, a héten lesz az évzáró és június közepétől lesz oviszünet, de én azt se várom meg:június elején lesz egy kirándulás arra még elmegy, és utána nem megy oviba. Alig várom, hogy vége legyen már, nagyon nem szeretem az óvónőket. Mondjuk azt nem tudom elképzelni, hogy mi az a rengeteg és fantasztikus program, amit a negyven fokban majd a gyerekek a halálosan befásult óvónőkkel csinálni fognak ami miatt mindenképp vinni akarjátok őket, de ti tudjátok.
2016. máj. 10. 00:02
Nem mindenkinek halalosan befasult ovono jutott...mondjuk azert(en irtam,hogy mar a kisebbet is viszem majd nyaron) .Nalunk nagyon jo ovonok vannak,mint egy nagy csalad...az ovi kb. Az erdo kozepen van,szoval huvos az udvar,ahova iden vettek új nyari jatekokat(mindenfele vizezoset)...szoval en spec. Ezert fogom vinni mindket gyerekemet...
2016. máj. 10. 09:44
Nem fog oviba járni nyáron. Én döntöttem el.
2016. máj. 10. 14:45
Szerencsére nem mindenütt fásultak az óvónők, nálunk se. Június végéig folyamatosan programok vannak, nem elvárás, hogy nyáron ne menjenek a gyerekek. Ja, és a medence is 3x akkora mint ami itthon van. Szegény gyerekek tudnak mit csinálni 35 fokban is.
2016. máj. 10. 20:08
Nyáron egyáltalán nem fog menni a lányom, mondták is az óvónők, hogy akinek itthon van a kis tesó, az jún. 1-aug. 31 között nem mehet oviba.
2016. máj. 11. 16:58
Kapcsolódó kérdések: