Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az mennyire helyénvaló, ha az...

Az mennyire helyénvaló, ha az óvónéni feltűnően kivételezik az egyik gyerekkel? Szóljak neki emiatt?

Figyelt kérdés

Folyton őt babusgatja, gyakran ölelgeti, ölébe ülteti. Kisfiam elmondása szerint a kislány szinte mindig mellette ül, jóformán az óvónéni popójában van állandóan. Pl. az udvaron is, sokszor látom, hogy az óvónéni ezt a kislányt löki a hintában. Mindig mellette eszik, mondjuk ezt még megértem, mert a kislányt nagyon elhanyagolják a szülei és jóformán nem tud egyedül enni.

Félek, hogy az én gyerekemre nem jut annyi figyelem így, illetve a többi gyerekre sem. Kérdezgettem is a fiam, hogy Andi néni (nevezzük így) téged is szokott lökni a hintában? És mondta, hogy őt soha. Eddig nem vettem észre rajta, de minél többet beszélünk róla, egyre inkább úgy érzem, hogy kisfiamat bántja, hogy Andi néni csak Dorinkát szereti. Érdemes beszélni az óvónénivel erről?

2016. máj. 6. 14:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
81%
A kisfiadnak ez fel sem tűnt, mig te nem erről beszélgettél vele állandóan.
2016. máj. 6. 17:28
 12/16 anonim ***** válasza:
82%
Itt az ideje, hogy megtanítsd a fiadnak, hogy vannak gyerekek, akik máshogy éének és nekik is szükségük van a szeretetre. Amit ő otthon megkap, azt a kislány az oviban kapja meg, sajnos.
2016. máj. 6. 17:30
 13/16 anonim ***** válasza:
81%

Amíg nem tudod, mi van a háttérben, inkább ne szólj.

Egy ismerősöm hasonlóképpen kifakadt, még az igazgatóhoz is ment panaszkodni, mindenütt a megértését kérték, de nem mondtak mást. Ő döbbent meg rajta a legjobban, amikor a "hírekből" hallotta, hogy a kisfiút az apja molesztálta.

Örülj, hogy te tudsz a kisfiaddal foglalkozni, ne hozz fel témának, ha a fiad kezdi, kérd a megértését, akár századszor is.

2016. máj. 6. 18:17
 14/16 anonim ***** válasza:
86%

10es, igazad van, a 3 éves Dorinát ne szeresse és babusgassa Andi néni se, mert 7 évesen elmegy az iskolába!

ezt viccnek írtad, igaz? kérdező, én gondozónő vagyok és nagyon is rendben van amit az óvónőtök csinál.

az óvodás korú gyerekek alapból nem igényelnek egész napos babusgatást, ők azért mennek, hogy játszanak, kortársakkal legyenek :)

nyilván ez a kislány azért ül az óvónő szoknyáján, mert végre valaki figyel rá és magába szívja a szeretet :)

ne vedd el tőle. majd ha feltöltődik, akkor ő is megy játszani!

biztos vagyok benne, hogy ha a te gyereked elesik, akkor megvigasztalják, ha megüti magát, kap ő is puszit a homlokára, de ha elég szeretet kap otthon, akkor neki ennyi babusgatás elég!

ne legyél féltékeny :)

2016. máj. 6. 19:25
 15/16 anonim ***** válasza:
24%
Szerinem meg egy pedadógus ne kivételezzen, és főleg ne feltűnően! Nálunk is megy a kivételezés, mondjuk nyilván nem az fogja szóvá tenni akinek a gyereke a kedvezményezett ebben az esetben, de van 2-3 olyan gyerek akit összepuszil-ölelget az óvónő , a lányomnak meg köszönni alig hajlandó. A szülőkkel ugyanígy viselkedik. Már rosszul vagyok ha meglátom.
2016. máj. 6. 23:00
 16/16 anonim ***** válasza:
84%
15-ös. A te eseted teljesen más, mint amit a kérdező hozott. Az hogy így viselkedik a ti óvónőtök nem helyén való. Viszont az, hogy egy hátrányos helyzetű, szeretet hiányos gyereknek próbál szeretetet adni, törődni vele, amit nem kap meg otthon, az nagyon is jó dolog.
2016. máj. 7. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!