Nálatok az oviban van filctoll is, vagy csak ceruzával
lehet rajzolni?
Gondolom, hogy nem elvből:) A mi ovinkban van pénz ilyenekre (v. ker.), de ha nem lenne, megkérdezném, vihetek-e be filcet és ha igen, milyet. és nem csak a lányomnak vinnék, ha már viszek, hanem közös használatra.
Annak ellenére, hogy szerintem nem fontos, mit gondolnak az óvónők a gyerek rajzolási képességeiről, hiszen nem miattuk kerül be/vagy nem kerül be majd a MOME-ra 18 éves korában.
2016. ápr. 5. 07:56
Van, Crayola filctollak sok éve. A legnagyobb 16 éves, de az ő idejében is volt.
2016. ápr. 5. 08:01
Nálunk van.
De a helyedben biztosan megkérdezném hogy vihetek e be. De ebben az esetben arra is gondolj hogy egy doboz filc egy egèsz csoportra igen kevés...
2016. ápr. 5. 08:01
A szintén középsős fiam is imád rajzolni. Múltkor mondta, hogy milyen kevés szín van filctollból az oviban, hát vettem egy nagy csomagot(azt hiszem, herlitz volt), és bevittem. Nagyon örült neki az óvónő, szóval szerintem vigyél nyugodtan. Sajnos elég kevés pénzből kell gazdálkodniuk, és el kell dönteniük, hogy mi a fontosabb. Ha megteheted, vigyél. ☺
2016. ápr. 5. 08:04
Nálunk van az oviban filctoll, egy része kint van, de ha úgy gondolják, hogy nem elég vagy csillógós filctollat szeretnének mert az is van, azt elkérik az óvónőktől. Van pénz rá, mindig kapunk keretet amiből azt veszünk a papírboltban amire szükségünk van, és rengeteg filctoll kell, mert sajnos nem teszik vissza a kupakot rá és pillanatok alatt kiszárad. De elérhető közelségbe van nekik, sőt ha szólnak ők is kivehetik a szekrényből. Nálunk rajzolni lehet veled, de színezni nem. Ez a csoport szabálya, amit szépen be is tartanak. Mi nem fogadhatunk el semmit a szülőktől ami anyagi értékkel bír, semmit! Így ha hoznak filctollat sem fogadhatjuk el, de ha a gyerek hoz magával otthoni filcet, hogy rajzoljon vele az oviban, de nap végén hazaviszi, akkor azt behozhatja, de hogy az az ovi tulajdona legyen azt nem lehet.
2016. ápr. 5. 08:24
Lehet, hogy nem véletlen, ugyanis pont te írtad, hogy a gyereknek könnyebb filccel rajzolni. Valószínű, hogy a kézügyesség fejlesztése miatt kell "nehezebb" rajzeszközöket használniuk, hiszen a finommotorika fejlődéséhez elengedhetetlenek a ceruzák, zsírkréták, vízfesték, tempera használatának elsajátítása. Hiszen azt meg kell nyomni, máshogyan kell tartani.
Ettől függetlenül elképzelhető, hogy az anyagi keret szab határt a filc gyakoribb használatának, és valószínűleg hamarabb is kifogy belőle a festék, gyakrabban kell cserélni, és jóval drágább.
2016. ápr. 5. 08:53
Van filctoll is, nagyrészt én vittem, rajzolhatnak is vele, de nem színezhetnek, kivéve ha pályázatra készül a rajz.
Egy 25 fős csoportnak jópár csomag kimoshatós crayola kéne. És lehet, hogy a te gyereket nem rongálja a filctollat és nem is firkál vele, de biztos sokan igen.
2016. ápr. 5. 13:24
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Arra gondoltam,hogy vehetnènk a csoportpènzből. Holnap megkèrdezem akkor az óvónőket.èn is viszek be szívesen,de azèrt nem a legnagyobb csomaggal,viszont akkor kevès lesz a gyerekeknek.
9/10 A kérdező kommentje:
6-os,igen erre gondoltam,hogy talàn azèrt nincs filctoll mert azzal nem ügyesednek annyit a gyerekek ,persze nem èrtek hozzà de ha más oviban van,akkor erre tudok hivatkozni :)
Az ecsetet sem kell rányomni, mégis festenek.... nem hinném, hogy ez az oka.
2016. ápr. 6. 08:06
Kapcsolódó kérdések: