Csoportpénz kérdés! A ti ovitokban hogy van? Melyik verziót tartanátok jobbnak?
Ovis szülőin felkerült szóba a csoportpénz kérdés. Ezt mi szülők fizetjük, minden hónapban 500 ft. Ebből állják az óvónők az ajándékokat az ünnepségekre, kirándulásra buszt stb.
Az anyuka a szedi felhozta,hogy nagyon sokan nem fizették már legalább 2-3 hónapja. Erre felvetette egy anyuka,hogy miért nem év elején rendezzük le egyben, legalább az első fél évet. Akkor nincs az,hogy ki felejti el, a pénzt szedő anyukának sem kell kajtatni senki után. Nekem ez megfelelő volt, mert szerencsére akár az egész évre előre kibírom fizetni azt az 5000 forintot.
Két anyuka viszont felháborodott,hogy nekik ikreik vannak, akkor az nekik 5 vagy 10 ezer forint, ami nem kevés. A 10 ezret megértem. De valóban ilyen nehéz 5000 ezret félretenni,ha tudom,hogy kezdődik az ovi. És egyébként mindkét anyukának több hónapos elmaradása volt.
Nálatok van csoportpénz? Hogy fizetitek? Vannak elmaradások?
Köszi!
Én tényleg megértem,hogy van, akinek megterhelő az összeg, de ha csak 3 havonta fizeti valaki, akkor az még gyerekeknél is csak 3 ezer forint. És persze, az is úgy van, amit írt valaki,hogy ezért ne a gyerek szívjon, így természetesen a többiek által összedobott pénzből minden gyerek kap ajándékot, de azt is megértem,hogy a másik anyukát meg ez zavarja. Mondjuk speciel engem nem igazán érint, mert a gyereknapi kirándulásra én fizetem a buszt. Mondtam,hogy ne vegyük ki a csop.pénzből, költsék el másra.
Az biztos,hogy nem lennék szmk-s! De tényleg. Elvállalja valaki jóhiszeműen, és az van, amit el is mondott most a szülőin, hogy ő szaladgál a pénz után, meg keresgeti a szülőket stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!