Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Csoportpénz kérdés! A ti...

Csoportpénz kérdés! A ti ovitokban hogy van? Melyik verziót tartanátok jobbnak?

Figyelt kérdés

Ovis szülőin felkerült szóba a csoportpénz kérdés. Ezt mi szülők fizetjük, minden hónapban 500 ft. Ebből állják az óvónők az ajándékokat az ünnepségekre, kirándulásra buszt stb.

Az anyuka a szedi felhozta,hogy nagyon sokan nem fizették már legalább 2-3 hónapja. Erre felvetette egy anyuka,hogy miért nem év elején rendezzük le egyben, legalább az első fél évet. Akkor nincs az,hogy ki felejti el, a pénzt szedő anyukának sem kell kajtatni senki után. Nekem ez megfelelő volt, mert szerencsére akár az egész évre előre kibírom fizetni azt az 5000 forintot.

Két anyuka viszont felháborodott,hogy nekik ikreik vannak, akkor az nekik 5 vagy 10 ezer forint, ami nem kevés. A 10 ezret megértem. De valóban ilyen nehéz 5000 ezret félretenni,ha tudom,hogy kezdődik az ovi. És egyébként mindkét anyukának több hónapos elmaradása volt.

Nálatok van csoportpénz? Hogy fizetitek? Vannak elmaradások?

2016. márc. 25. 06:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nálunk ebből smmi gond nincs. Van aki havonta fizet, van aki egyszerre többet. Én kétszer félévet le szoktam tudni egybe, nem kínlódok ilyennel. De aki havonta fizetget, annak sem tépik le a fejét.
2016. márc. 25. 14:23
 12/15 anonim ***** válasza:
Nálunk mindenki úgy fizeti ahogy tudja.Én szeptemberben fél évet,meg februárban a maradékot.Könnyebb így,mert a szülővel aki szedi nem nagyon találkozom csak szülőin.Akinek elmaradása van azt év vége fele figyelmeztetik négyszemközt.Nálunk a csoportba 4 tesó is jár,hát megérteném ha gondot okozna fél évente 24 ezret kifizetni.
2016. márc. 25. 19:49
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszi!

Én tényleg megértem,hogy van, akinek megterhelő az összeg, de ha csak 3 havonta fizeti valaki, akkor az még gyerekeknél is csak 3 ezer forint. És persze, az is úgy van, amit írt valaki,hogy ezért ne a gyerek szívjon, így természetesen a többiek által összedobott pénzből minden gyerek kap ajándékot, de azt is megértem,hogy a másik anyukát meg ez zavarja. Mondjuk speciel engem nem igazán érint, mert a gyereknapi kirándulásra én fizetem a buszt. Mondtam,hogy ne vegyük ki a csop.pénzből, költsék el másra.

Az biztos,hogy nem lennék szmk-s! De tényleg. Elvállalja valaki jóhiszeműen, és az van, amit el is mondott most a szülőin, hogy ő szaladgál a pénz után, meg keresgeti a szülőket stb.

2016. márc. 26. 05:09
 14/15 anonim ***** válasza:
Nálunk az ebédfizetésnél kérik ezt az összeget is. Ilyenkor az ovi bejárata közelében ül le a pénztárt intéző nő egy kis asztalhoz, így azok sem tudják kikerülni, akik egyébként nem fizet az ebédért. Mondjuk nálunk van az ovinak egy alapítványa, ahová az adó 1%-át is fel lehet ajánlani, és alapítványi hozzájárulás címen szedik a csop.pénzt is. Így rendesen számlát kapunk a befizetésről mindkettőnk aláírásával, és könnyen visszakereshető és ellenőrizhető, ki mennyit fizetett.
2016. márc. 26. 06:52
 15/15 anonim ***** válasza:
Én irtam hogy ne a gyerek szívja meg. Mint írtam szmks vagyok. Nálunk ez elég kultúráltan van megoldva. Van egy dobozunk amibe névvel ellátott borítékban bele lehet dobni a szmk pénzt. Így tudjuk hogy van olyan is aki a 2500 helyett csak 1000ftot dobott be, és így tisztába vagyunk vele hogy ki nem fizetett de nem járunk senki nyakára! Ki van írva a faluújságra hogy szmk pénzt kérünk és ennyi. Mindenki belátása szerint tesz bele! Mi pedig ebből,gazdálkodunk. Szerintem ezt is meg lehet civilizáltan oldani. Nem kötelező, szóval nem valami etikus rohangálni a szegényebb családok nyakára azzal hogy fizessél már! Nyilván oka van hogy nem fizet. Az ikresre meg annyit mondok, hogy nálunk 3as ikrek vannak a csoportba. Ha neki sok egyösszegbe, fizesse havonta! Nem kell ebből ekkora ügyet csinálni. Kapásból szeptemberben nem is kell még mire költeni csopi pénzből, majd mikulásig hozza be, hisz akkor kell csomagot venni. A második felévben is ráér húsvét előttig mert addig nem kap a gyerek csomagot, minek h csak az én zsebemben üljön a pénz? Most pl a ballagásra szedünk plusz pénzt, mert nagyok a szülők igényei. Nem fogom a szegényebb réteget ezzel traktálni amennyi összejón abból amire futja. Van olyan gyerek akinek én adtam overállt mert télen nem volt neki akkor jogy várjam el jogy x ósszeget erre befizessen?
2016. márc. 26. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!