Normális, hogy így húsvétoznak az oviban? Nálatok hogy szokás?
Az óvónők közölték, hogy jövő héten a húsvétolnak az oviban, a fiúk vigyenek kölnit, a lányok pedig minden fiúnak tojást. Ez kb. 15 tojást jelent. Szerencsére nekünk nem okoz problémát megvenni, de azért meglepődtem ezen az elváráson. A másik, hogy akkor a fiúknak lesz fejenként 15 csokitojásuk, a lányok meg majd nézik, ahogy a fiúk esznek? Mondjuk nekem ebben is szerencsém van, mert a lányom nem nagy csokis, sőt, de azért egy átlag 3 éves gyereknek hogy fog az esni, hogy ő nem kap semmit.
Végülis én arra jutottam, hogy a lányoknak is viszek be csokitojást, de érdekelne nálatok hogy van.
Nálunk is kaptak tojást, de a csoportpénzből vették az óvónők. A csoportpénzt meg havonta fizetjük, nem sok, 500 forint. De pont elég az ilyen "ünnepekre".
De egyébként azzal egyet értek,hogy meg kell tanulniuk, szokniuk, hogy mit jelent,hogy lányos vagy fiús ünnep! :)
Én nőnapkor kaptam csokit is a férjemtől a virág mellé, és kérdezte a 4 évesem,hogy ő miért nem kap nagy doboz csokit. Elmagyaráztuk neki,hogy azért mert nőnap van és ilyenkor a lányok kapnak valamit.
Nálunk is így van. Nem akadtam fent rajta, amikor a lányom volt ovis, akkor vittük a 17 Kindert, most a fiam vitt kölnit.
A lányom szívesen adta annak, aki meglocsolta és verset mondott, örült neki, semmi baja nem volt vele.
Én ezt nem értem. Most az baj, h egyszer az egyik kap, egyszer a másik? Nálunk a kisfiúk visznek apróságot nőnapra, a kislányok pedig apróságot adnak a húsvéti locsolkodás után a kisfiúknak. Nem az ajándék minősége, vagy az ára a döntő, hanem az, h megtanulják menet közben, h egyszer az egyik kap, aztán fordítva. Évek óta ez a módi az ovikbna, sosem volt belőle gond. A szülök elmagyarázzák a "játékszabályokat" a csemetéknek, ők pedig megértik.
HA két gyerekem lenne, akkor sem kapna mindig mindegyik ajándékot,ha az egyiknek van név/szülinapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!