Normális, hogy így húsvétoznak az oviban? Nálatok hogy szokás?
Az óvónők közölték, hogy jövő héten a húsvétolnak az oviban, a fiúk vigyenek kölnit, a lányok pedig minden fiúnak tojást. Ez kb. 15 tojást jelent. Szerencsére nekünk nem okoz problémát megvenni, de azért meglepődtem ezen az elváráson. A másik, hogy akkor a fiúknak lesz fejenként 15 csokitojásuk, a lányok meg majd nézik, ahogy a fiúk esznek? Mondjuk nekem ebben is szerencsém van, mert a lányom nem nagy csokis, sőt, de azért egy átlag 3 éves gyereknek hogy fog az esni, hogy ő nem kap semmit.
Végülis én arra jutottam, hogy a lányoknak is viszek be csokitojást, de érdekelne nálatok hogy van.
Számomra nem normális, nálunk nem így van:)
A héten húsvétoztak, kreatívkodtak, festettek. Kaptak az udvari fészekbe sok-sok játékot: homokozókészletek, labdák stb.
Haza pedig édességcsomagot.
Locsolni mindenki a családjával jár, apukával, papával.
Nálunk is így van,szerintem ez rendben van.Nem eszik meg a fiúk ott,hanem elrakják a szekrényekbe.
Ismerős mondta,hogy náluk csak festett tojást vihettek a gyerekek,na gondolj bele mit szóltak az ovis kisfiúk a festett tojáshoz.
nálunk is így van és szerintem jól van ez így, így igazságos :) ugye az életben is így van, vagy nálatok nem adtok a locsolónak tojást, hanem a lányod kapja?
egyébként nálunk úgy van, hogy bármit lehet vinni, van aki kis tojást (azt a 20Ft-os, centist), van aki saját rajzot, de olyan is volt aki kindert hozott a fiúknak.
előtte pár héttel pedig csak a fiúk vittek a lányoknak virágot vagy kis apróságot (hajcsatot pl.) nőnapra.
szóval ugyanúgy kap mindkét nem, csak pár hét különbséggel. én ezen nem háborgok, így adjuk át a napi szokásainkat nekik
Én pont ezért nem szeretem a húsvétot.Igazságtalannak érzem,hogy a fiúk ilyenkor rengeteg pénzt bezsebelnek,kapnak ingyen pálinkát meg csokit,a lányok meg egész nap cserélgethetik a vizes ruhát.
A nőnapos hasonlattal azért nem értek egyet,mert nálam alap,hogyha én nőnapkor kaptam valakitől vmit,akkor azt én férfinapon viszonozom.
6os vagyok! pontosítanék, mert félreérthető voltam. nyuszi jött az oviban és mindenkinek ugyanazt vitt. majd locsolkodásnál lesz az, hogy csak a fiúk kapnak. ez egy ezer éves szokás...
nálunk is vasárnap jön a nyuszi, fiúknak-lányoknak, de mi anyukák csak a fiúgyerekeknek adunk csokitojást hétfőn ha meglocsolnak, lányoknak nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!