3 évest berakni a nagyok közé (5 évesek közé), jó lesz ez így?
Március végén lesz a fiam 3 éves, április elejétől vihetem oviba. Az óvónő azt mondta, hogy a nagyobb csoportba rakják mert az ő kisebbeknek való csoportjában már nincs hely. Akkor nem tudtam rá reagálni mert a fiam behisztizett, örültem hogy hallottam amit mond az óvónő és csak itthon esett le, hogy mit is mondott.
Jó lesz ez így? A fiam nem egy félős gyerek, nem is egy csendes, de azért egy 3 évest berakni a nagyok közé, aggódom kicsit, ráadásul még alig beszél a fiam.
Van valaki akinek a gyereke szintén így járt? Mik a tapasztalatok?
Én ezért viszem majd el a lányomat a körzeti oviból máshová. Itt nincsen csak vegyes csoport és az ismerőseimnek rossz tapasztalataik vannak ezzel kapcsolatban.
A bölcsiben sajnos mi is csak a hátrányát láttuk.
Hát én már régóta butaságnak tartom ezt a vegyes csoportozást, én még nagyon is jól emlékszem, hogy az oviban a nagyok hogy kikezdték mindig a kicsiket. Persze nem csak az oviban, suliban is.
Meg mondom őszintén, félek, féltem a fiamat.
Köszönöm a válaszokat.
Ez biztató, kedves első. A védőnőnk is ezt mondta múltkor, hogy a nagyoktól mennyi mindent tanulhatnak a kicsik, hát úgy legyen. :)
Én ezért viszem csak szeptemberben.
Fiam is áprilisban tölti a 3 évet, de marad bölcsiben. A településünkön 4 ovi van, mind vegyes csoportos. Ezért úgy gondoltam, év közben nem szoktatom át, úgyis csak szeptembertől kötelező mennie oviba. Akkor meg már 3,5 évesen annyira nem lesz pici a vegyes csoporthoz.
Igen, van egy ilyen oldala is, meg egy olyan is, h mindig kitépik a gyerek kezéből a játékot, lerántják róla a sapkát etc.etc. (7!gyerek volt a csoportban és 3! gondozónő)
Legyen B.) verziód szükség esetére.
Fiam 3 éves volt januárban és februárral kezdte az ovit.
Itt csak vegyes csoportok vannak, rajta kívül 1 kislány volt ilyen kicsi, a többiek nagyok, volt aki szeptemberben iskolás lesz, ezek voltak amúgy többségben...
Szóval gondolhatod, mennyire féltettem a fiamat, fele akkora volt mint a többiek, stb stb.
Szerencsére semmi baj nincs, szeret járni, a nagyok nem bántják. Mondjuk nem is játszik a legnagyobbakkal, hanem csak a pár kisebbel.
Egyébként nekem sem tetszik ez a vegyescsoportozás... Főleg, hogy 3 csoport van nálunk és min vegyes, simán lehetne 3 normális csoport. :/
Köszönöm a válaszaitokat, én nem pontoztam le senkit. Engem minden vélemény és tapasztalat érdekel, jó és rossz is.
Itthon maradhatna a fiam szeptemberig mert van egy másfél éves kislányom is akivel amúgy is itthon vagyok szeptemberig, de a fiamnak annyira szüksége lenne a közösségre, aktív gyerek, itthon már lekötni nem tudom, nehéz kétfelé-egy nagyobbal egy kisebbel, mivel rosszul-keveset beszél ezért a beszéd miatt is fontos.
Eldöntöttem, hogy ha nem fog ez így beválni akkor elviszem másik oviba, csak mivel ez helyben van jó lenne ha bejönne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!