Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » A ti ikreitekkel is történt...

A ti ikreitekkel is történt ilyen? Teljesen meglepett, nem tudom, mit reagáljak?

Figyelt kérdés

Lányok, 5 éves középsősök. Van egy "közös" barátnőjük, aki az egyik lányomat elzavarja, miközben a másikkal játszik, ill. utóbbit arra bíztatja, hogy zavarja el a testvérét. Tartok tőle, hogy ez meg is történik. Így az egyik lányom tiszta szomorú, és kirekesztve érzi magát. Ami meglep, és amire nem számítottam más ikresek elmondása alapján, hogy ennyire partner lenne egyik iker a másik kirekesztésében, hogy nemcsak hagyja, hogy a testvérét elzavarják, de még segít is benne?

Nem szoktam az ovis dolgaikba beleszólni, de ez már nap mint nap téma itthon is, és nem tudom, mit mondjak okosat. Ha van ötleted, köszönöm!

2016. márc. 18. 18:18
 1/8 anonim ***** válasza:
38%

Egy csoportba járnak?

Mert jobb lenne nekik külön, és akkor mindkettö találna barátokat.

Ikreknél nagyon gyakori a féltékenység egymással szemben éppen, mert összekeverik ökte.

2016. márc. 18. 18:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát őket nem keverik, mert totál különbözőek, még testvéreknek is :) Egy csoportba járnak, bölcsibe is együtt jártak, jól erősítették egymást, jó ötletnek tartottam. Iskolába is egy osztályba akarom őket, bár most elbizonytalanodtam...
2016. márc. 18. 18:45
 3/8 anonim ***** válasza:

Semmi köze ehhez annak, hogy ikrek. kell enkik a külön társaság. Nálunk a lányoméknál a suliban vannak ikrek, az anyuka tanító néni, és igen, külön osztályba járnak az ikrek.

Kell nekik a saját baráti kör, kell, hogy külön legyenek kicsit. Bölcsibe még ok, de később előnyükre válik.

2016. márc. 18. 19:57
 4/8 anonim ***** válasza:

Nálunk fiúk vannak, szintén középsősök.

Itthon sokat veszekednek, rivalizálnak, van kisebb testvérük is, vele ugyanígy viselkednek.

Az oviban vannak külön barátaik, de ha bántás éri egyiküket, összefognak. Az óvónők legalábbis ezt mondták.

Ikres barátainknál volt hasonló, mint nálatok, hogy az egyikük sokkal dominánsabb, a másikuk elnyomottabb lett. Ők szétválasztották őket iskolás korban.

2016. márc. 18. 20:59
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is azt javaslom, hogy válasszátok külön őket. Te ismered őket jobban, gondold végig, melyiküknél lenne könnyebben megléphető + kérdezd meg az óvónők véleményét is.

(nagyon jó tapasztalataim vannak a drámapedagógiával kapcsolatban, egyiküknek az önérvénesítést segítendő, másikuknak a szociális érzékenységet és úgy amblokk összetartozást erősítő céllal lehet, hogy érdemes lenne megpróbálkozni vele)

2016. márc. 18. 23:35
 6/8 anonim ***** válasza:

Az ikreknél is óriási különbség, hogy egypetéjűek, vagy kétpetéjűek.

Az egypetéjűek tartanak jobban össze, a kétpetéjűek inkább csak mintha rendes, külön testvérek lennének, igaz?

Az elzavarás ellen mindenképpen tennie kell az óvónéninek, akár ikrek, akár nem.

2016. márc. 20. 16:41
 7/8 anonim ***** válasza:

Bocs, talán beleszólásnak veszed, nekem nem ikreim vannak, de dolgoztam oviban. Voltak ikerpárok, akik nagyon jól kijöttek együtt. De volt több olyan is, akiket pár hónap együtt járás után szét kellett szedni! Főleg az egyneműek nem voltak jók együtt. Összevesztek barátokon, nem haladtak, lemaradtak, nem voltak egymásra jó hatással. A külön neműek jobban megfértek egy csoportban, mert ott fiú fiúval barátkozott, lány lánnyal, tehát nem zavarták egymás köreit.

TAlán a szomorú kislányod jobban érezné magát egy másik csoportban, találna magának saját barátot, és nem kéne közösködnie a tesójával. Az a kislnyod, aki elzavarja őt, nyilván ő is szeretne egyedül lenni, a tesó nélkül.

Saját tapasztalat, bár kis korkülönbséggel, de egy évig egy csoportba jártak a lányaim. Rémes volt, nagyon rémes, a kicsi rátapadt a nagyra, a nagy emiatt halál ideges volt mindig, nem hagyta, hogy a barátaival legyen, a pici nem is talált így barátot magának. Aztán én szétszedtem őket, és így szépen mindkettő számára megnyílt a világ, mindkettő újra boldog ovis volt, saját kis barátokkal és újra itthon is szerették egymást.

2016. márc. 21. 21:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Én és a tesóm is egypetéjű ikrek vagyunk. óvodába és általános iskolába is egy csoportba jártunk, mindig külön barátaink voltak. Sokat veszekedtünk, mivel megvoltak az adott kis csoportok akik folyamatosan piszkálták egymást. Így mikor haza mentünk otthon is folytatódott a veszekedés. Középiskolába már más-más iskolába mentünk, lettek közös barátaink, a kapcsolatunk is javult. A tesómnak 7 évesek az ikrei, ő már óvodába is külön csoportba íratta őket, azt mondta az iskolába is külön osztályba lesznek. Az én ikreim még csak 1,5 évesek, de én is külön csoportba íratom majd a gyerekeket.

Esetleg ha van lehetőség, te is kipróbálhatnád, hogy az egyik gyereket átviszed egy másik csoportba.

2016. márc. 31. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!