Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az ovónő a gyerek előtt...

Az ovónő a gyerek előtt szidja őt nekünk mikor érte megyünk, tőlünk meg itthon az ovónő szidását hallja. Egyik sem jó, viszont a gyerek már utálja az ovónőt. Helyre lehet ezt még hozni?

Figyelt kérdés
2016. márc. 7. 12:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
98%

Nem otthon kell szidni az óvónőt, és nem a gyerek füle hallatára. Hanem megkérni őt, hogy ne a gyerek előtt mondja amit akar róla. Hanem 4 szem közt.

Tudod: kommunikáicó.

2016. márc. 7. 12:10
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem így csak rontotok az eleve rossz helyzeten. Beszéljetek az óvónővel, hogy ne a gyerek előtt mondja a problémáit, viszont ti se szidjátok őt előtte. Így biztos hogy csak kiéleződni fog a probléma.
2016. márc. 7. 12:13
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt emberek vagytok! Üljetek le az óvónővel és beszéljétek meg a problémákat higgadtan. Gyerek nélkül.

Utána a gyerekkel is le kell ülni külön és megbeszélni, hogy mire jutottatok.

Én legalábbis ezt tenném. Ehhez persze az kell, hogy mindenki hajlandó legyen változtatni egy kicsit, igazodni a másikhoz, és mindenki akarja a problémamegoldást.

Ha nem megy és a gyerek szeretné, akkor óvodát váltanék. Az új helyen pedig teljesen máshogy kezelném a problémát. Első körben ha gond van, akkor nem szidom az óvónőt a gyerek előtt, és az óvónőnek sem hagyom, hogy ezt a megoldást válassza.

2016. márc. 7. 12:15
 4/15 anonim ***** válasza:
84%
Intelligens emberek nem csinálnak ilyet. Sem az óvónő sem ti nem viselkedtek normális felnőtt ember módjára. Ha nem tudjátok megbeszélni, nyissatok másik oviban tiszta lapot, de vonjátok le a tanulságot a történtekből! Közös a felelősségetek az ügyben! N31
2016. márc. 7. 12:17
 5/15 A kérdező kommentje:

Mi változni szeretnénk, és jóvátenni. Viszont sokszor a gyerek panaszkodik rá itthon, ha jogos, akkor nem mondhatom neki hogy nincs igaza.

Az ovónőknek meg csak pár perc van mesélni, abba viszont kerül szidás is, és a gyerek is ott van. Sőt még ő mondja hogy szidjam meg otthon a gyereket.

2016. márc. 7. 12:29
 6/15 anonim ***** válasza:
89%

Az óvónő biztos, hogy nem "szidja" a gyereket, hanem elmondja a viselkedési gondokat. És azért a gyerek előtt, hogy a gyerek is tudja, hogy elmondta és hogy mit mondott, nehogy az legyen, hogy az óvónő a háta mögött "árulkodik" rá.

Intelligens szülő pedig nem a gyerek előtt szidja az óvónőt, mert tudja, hogy azzal csak lovat ad a gyerek alá.

Helyre lehet-e hozni? Amíg ilyen ostobán álltok a kérdéshez, addig nem.

Esetleg az okos kis fejecskétekben az a gondolat még csak át sem siklott, hogy ahelyett hogy itt szapulnád az óvónőt, beszélj vele négyszemközt?

2016. márc. 7. 12:39
 7/15 anonim ***** válasza:
85%
Nézd, az a dolga, hogy elmondjq a problémákat. Mi a gond ezzel? Hallhatja ezt a gyerek is. Nektek mondjuk marhára nem kellene az óvónőt szidni, mert azzal csak alá ássátok a tekintélyét
2016. márc. 7. 12:41
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is inkább a "szidás" szó a nem frankó. Eleve ott kezdődik,hogy lehet probléma a gyerekkel,ahogy az óvónővel is, csak ezt egyikőtöknek sem szidással kellene megbeszélni, megoldani. Nálunk is elmondja az óvónő, ha valami gond van a gyerekkel, úgy is, ha ő ott van, de nem szidja. Az nem gond,hogy ha hallja a gyerek is,hogy ha esetleg valamit nem úgy csinált, ahogy kellett volna, akkor azt nekünk, szülőknek elmondják. És az is előfordulhat,hogy esetleg bizonyos helyzetekben a gyerek úgy érzi, nem az óvónőnek volt igaza, de akkor sem szidnám a gyerek előtt, hanem megbeszélném vele,hogy mit történt, ő mit érzett esetleg igazságtalannak, és mit csináljon ilyen helyzetben máskor. Max. rákérdeznék az óvónőtől, hogy az adott szituációban valójában mi történt. Nehéz ez, mert persze a gyerek is hozzátehet olyat, ami nem úgy történt, de persze az is,hogy igazat mond. Én is azt mondom,hogy kommunikálni kell.
2016. márc. 7. 13:35
 9/15 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy mind a két félre a "szidás" szót használtam, mégis itt úgy mondjátok, hogy mi szidjuk, az ovónők meg elmondják. Szóval inkább az a helyes kifejezés, hogy elmondjuk a tényeket, meg bent is. Az ovónőket meg nem szapultam egyáltalán, hanem a kialakult helyzetet írtam le. Azt is, hogy a részünkről sem helyes, hogy a gyerek előtt állást foglalunk, majd megbeszéljük a férjemmel kettesben, a múltat már nem tudjuk visszacsinálni, hiába írja valaki hogy ezt kellett volna meg azt.
2016. márc. 7. 14:56
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez nyilván azért is lehet, mert gondolj bele, ha te hallod ezt a sztorit mástól. Mi az életszerűbb? Az óvónő más gyerek és szülő füle hallatára előttetek szidja a gyereket, vagy az,hogy otthon, a négy fal között a férjeddel szidjátok az óvónőt. Szerintem inkább a második. De ettől függetlenül simán el tudom képzelni,hogy van ilyen h.lye óvónő, de akkor is a lényeg,hogy meg kell Vele beszélni.
2016. márc. 7. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!