Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvodakötelesség kérdés? Én...

Óvodakötelesség kérdés? Én értelmezem rosszul?

Figyelt kérdés
A fiam áprilisban tolti a hármat, ami azt jelenti, hogy be kell iratnom az óvodába. A törvény szerint akkor szeptember 1-jén kezdi az ovit ugye? Nem a betöltött 3. életév másnapján.
2016. márc. 5. 11:18
 1/10 anonim válasza:
75%
Igen, csak szeptembertől kell kezdenie.
2016. márc. 5. 11:31
 2/10 A kérdező kommentje:
Akkor hogy kerhette le az ovi, hogy aprilisban kezdje? Kotelezheti maga az ovoda hogy menjen?
2016. márc. 5. 11:48
 3/10 anonim válasza:
Ha jól tudom, csak beiratkozni köteles áprilisban-májusban (amikor az ovi meghirdeti), de bejárni csak szeptembertől kell.
2016. márc. 5. 12:02
 4/10 anonim ***** válasza:
38%

attól függ

pl a lányom január elejei és ö onnantól járt oviba

bár ha szerettem volna akkor mehetett volna szeptembertől is ... de az 8 hónap csuszás lett volna

2016. márc. 5. 12:03
 5/10 A kérdező kommentje:
Akkor nem en ertelmeztem felre. Szeptembertol szeretnem jaratni oviba, es nem a beiratasrol volt szo, az meg korai szerintem. Csak nem ertem, miert mondjak, hogy aprilisban kell kezdenie, ha a torveny nem ugy irja. Mindegy. Koszonom a valaszokat :) Mar azt gondoltam az en ertelmezesi kepessegeim a rosszak.
2016. márc. 5. 12:12
 6/10 anonim ***** válasza:
69%
Nem lehet, hogy az ovitokban kevés a gyerek, és azért akarják, hogy előbb menjen, hogy több gyerek után kapjanak pénzt? És ennek érdekében hazudni is képesek voltak.
2016. márc. 5. 12:58
 7/10 anonim ***** válasza:
18%
elvileg 3 éves kortól kötelező az ovi ...
2016. márc. 5. 13:03
 8/10 anonim ***** válasza:
19%
Nem csak a beszoktatást szerette volna az óvoda elkezdeni?
2016. márc. 5. 13:43
 9/10 anonim ***** válasza:
82%
Az én kicsi fiam is áprilisban tölti a hármat, Ő szeptemberben kezdi az ovit. Az ovi semmi ilyesmit nem tehet számodra kötelezővé. Egyébként úgy szól a törvény, hogy annak a gyermeknek, aki az adott év augusztusáig betölti a 3-at, annak kell beiratkoznia májusban, a beiratkozási időszakban és szeptemberben kezdenie az ovit. Tehát a Te gyermeked 2016 áprilisában tölti a 3-at, azaz most k3ll beíratni ahhoz, hogy ősszel kezdhessen. Olyan pedig nincs, hogy április 10-én betölti a hármat, és 11-én köteles vagy oviba adni.
2016. márc. 5. 15:33
 10/10 anonim ***** válasza:
61%
jol értelmezed ,tényleg csak szeptemberbe kell kezdjen .nem is értem miért kezdjen áprilisban ammikor nevelési év május végén vége onnantol nyáron már se beszoktatás ,se foglalkozások nincsenek.
2016. márc. 6. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!