Óvodakötelesség kérdés? Én értelmezem rosszul?
Figyelt kérdés
A fiam áprilisban tolti a hármat, ami azt jelenti, hogy be kell iratnom az óvodába. A törvény szerint akkor szeptember 1-jén kezdi az ovit ugye? Nem a betöltött 3. életév másnapján.2016. márc. 5. 11:18
1/10 anonim válasza:
Igen, csak szeptembertől kell kezdenie.
2/10 A kérdező kommentje:
Akkor hogy kerhette le az ovi, hogy aprilisban kezdje? Kotelezheti maga az ovoda hogy menjen?
2016. márc. 5. 11:48
3/10 anonim válasza:
Ha jól tudom, csak beiratkozni köteles áprilisban-májusban (amikor az ovi meghirdeti), de bejárni csak szeptembertől kell.
4/10 anonim válasza:
attól függ
pl a lányom január elejei és ö onnantól járt oviba
bár ha szerettem volna akkor mehetett volna szeptembertől is ... de az 8 hónap csuszás lett volna
5/10 A kérdező kommentje:
Akkor nem en ertelmeztem felre. Szeptembertol szeretnem jaratni oviba, es nem a beiratasrol volt szo, az meg korai szerintem. Csak nem ertem, miert mondjak, hogy aprilisban kell kezdenie, ha a torveny nem ugy irja. Mindegy. Koszonom a valaszokat :) Mar azt gondoltam az en ertelmezesi kepessegeim a rosszak.
2016. márc. 5. 12:12
6/10 anonim válasza:
Nem lehet, hogy az ovitokban kevés a gyerek, és azért akarják, hogy előbb menjen, hogy több gyerek után kapjanak pénzt? És ennek érdekében hazudni is képesek voltak.
7/10 anonim válasza:
elvileg 3 éves kortól kötelező az ovi ...
8/10 anonim válasza:
Nem csak a beszoktatást szerette volna az óvoda elkezdeni?
9/10 anonim válasza:
Az én kicsi fiam is áprilisban tölti a hármat, Ő szeptemberben kezdi az ovit. Az ovi semmi ilyesmit nem tehet számodra kötelezővé. Egyébként úgy szól a törvény, hogy annak a gyermeknek, aki az adott év augusztusáig betölti a 3-at, annak kell beiratkoznia májusban, a beiratkozási időszakban és szeptemberben kezdenie az ovit. Tehát a Te gyermeked 2016 áprilisában tölti a 3-at, azaz most k3ll beíratni ahhoz, hogy ősszel kezdhessen. Olyan pedig nincs, hogy április 10-én betölti a hármat, és 11-én köteles vagy oviba adni.
10/10 anonim válasza:
jol értelmezed ,tényleg csak szeptemberbe kell kezdjen .nem is értem miért kezdjen áprilisban ammikor nevelési év május végén vége onnantol nyáron már se beszoktatás ,se foglalkozások nincsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!