Gyed Extra, jól értelmezem?
Talán müködhet. De mindenképpen kérdezz rá a kincstárnál.
Én csak azért vagyok szomorú, mert én nem tudnám hova tenni a kicsit, mert nincs nagyszülő, tehát én nem tudok hamar visszamenni dolgozni, igy a gyed extrának is lőttek. Bölcsit nem nagyon birja, igy ezt egy munkahely sem tolerálja, hogy min. minden második héten beteg. :( Ez a gyed extra megint annak jó akinek vannak nagyszülők vagy vigyázók, meg van hova visszamenni dolgozni. Bár úgy gondolom, hogy akkor igy már pici korától kezdve nem az anyuka neveli a gyereket hanem a nagyszülők. Bár lehet akinek jó munkahelye van és nem állandóan túlórázik, meg alig vesz ki szabit annak más. Nemtudom.
Igen csak akkor egy hónap kimaradás lesz a váltás miatt.
Első nagyon sok családban nem megoldott a kisgyerek elhelyezés nagyszülőknél mert javában dolgoznak, ezért járnak bölcsibe oviba.
A gyerek 1 éves kora után anya is dolgozhat gyed mellett korlátlanul, felesleges átadni az apának a gyedet.
De ha mindenképpen át akarod, akkor 60 napig választani kell, fizetés, vagy gyed. 2 együtt nem jár, csak a 61. naptól.
"felesleges átadni az apának a gyedet"
Szerintem akkor nem, ha nekem sokkal rosszabb a bruttó bérem. Még ha levonom hogy 60 napig nem kapom akkor is bővel 200.000 Ft-tal több járna így a férjemnek, mint ha én igénylem meg végig a gyedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!