Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha most november 5. -én lesz...

Ananke kérdése:

Ha most november 5. -én lesz 3 éves kisfiam, akkor mikortól kell oviba járnia, szeptembertől?

Figyelt kérdés
2016. febr. 10. 16:34
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem, 2017. szeptembertől kötelező.

Lányom október 23-án lesz 3 és jövőre kezdi ő is.

2016. febr. 10. 16:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!Abban az egy évben azért kapok valamit az államtól,vagy semmit?Nem mintha olyan sok lenne :)
2016. febr. 10. 16:47
 3/7 anonim ***** válasza:
3 éves kora után már csak a családi pótlék jár, függetlenül attól hogy jár-e oviba (illetve ha oviköteles és nem jár oviba, akkor megvonják a csp-t). És jól írta 1-es, jövő szeptembertől kötelező járnia.
2016. febr. 10. 17:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Idén tavasszal is beírathatod, ha van hely, akkor nov. 6-tól mehet oviba, de nem kötelező neki, csak 2017 szeptembertől. Évvesztes lesz, tehát ha idén novemberben elkezdi, akkor is évet ismétel mindenképp kiscsoportban v. nagycsoportban.

Amint betölti a 3-at a fiad, nem kapsz semmit, kivéve, ha tartós beteg. Illetve gyes már nem jár. Ha nincs munkád, akkor bejelentkezhetsz a munkaügyibe és igényelhetsz aktív korúak ellátását, az kb. 22 ezer Ft.

2016. febr. 10. 17:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Felénk 2,5 éves kortól felveszik oviba a gyerekeket, ha szobatiszták. Nálunk a csoport fele szeptember 1 után született és 1 kivétellel mindenki szeptemberben kezdte az ovit.
2016. febr. 10. 20:20
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Ezt nem értem,ha most novembertől beveszik,akkor miért lesz év vesztes?Igazából a pénz nem annyira fontos,csak érdeklődtem.
2016. febr. 10. 22:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam tavaly október 29-én töltötte a 3at és szeptemberben kellett kezdeni az ovit!Én itthon akartam még tartani mert itthon vagyok a kisebb gyerkőccel de az óvoda vezető azt mondta nem lehet!Nállunk a csoportban alig volt olyan aki szeptemberre betöltötte a 3at! Szerintem kérdezd meg az óvodában!
2016. febr. 11. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!