Óvónőkhöz lenne kérdésem logopédusként, és gyógypedagógusként!?
Arra lennék kíváncsi, hogy a ti ovitokban mennyire vagytok rugalmasak a logopédussal/gyógypedagógussal szemben, mikor viheti ki a gyerekeket, mikor nem.
Például ha 15 perc múlva tízóraizni fogtok, és a logopédusnál minimum 30-40 percet vannak a gyerekek, akkor kiengeditek őket, és ők majd annyival később esznek, vagy a logopédus várja ki azt a 15 percet, plusz azt az időt, amíg végeznek a gyerekek? (ez lehet mondjuk 30 perc "üresjárat" a logopédusnak...) Foglalkozásról kiengeditek őket, vagy valamilyen próbáról (pl. karácsonyi műsor stb...)? És ha kiengeditek, akkor azért mert "muszáj", de igazából jobban örülnétek, ha a gyerek a ti foglalkozásotokon maradna, vagy természetes, hogy kiengeditek őket?
Mi abszolut rugalmasok vagyunk, a tizorait felrerakjuk, a foglalkozasokrol es a szabad jatekrol is mehetnek. Nem vagyok feltekeny, kicsit gyerekesnek tunik, hogy "jobban szeretnem, ha az en foglalkozasomon lenne". Van ilyen tapasztalatod? nagyon elszomoritana, sajnalom!
ui.: a rugalmassagot a logopedus reszerol is megkoszonjuk, bar nalunk nincsenek ossznepi unnepsegek eloadasokkal, de pl.: egy-egy nyiltnapon, kirandulason kerjuk a logopedust, hogy most ne vigyen ki gyereket. A hittannal (reformatus es katolikus ket idopontban)is igy vagyunk, csak ha nem tud jonni, akkor mi odatelefonalunk, mert o kulsos, a logopedus es a fejlesztopegadogus pedig a sajatunk. Bar a mi logopedusunk nagyon profio, iszonyat jol vegzi a munkajat es jofej. Ha nem ilyen lenne, lehet, hogy nem igy allnank hozza. :)
Nem gyerekességből, hanem mert azt gondolják, hogy az ő foglalkozásukon többet tanulnak a gyerekek, és jobban járnának, ha ott maradnának. Persze ezt én is csak gondolom, de sokszor látom, hogy húzzák a szájukat, ha viszem ki a gyerekeket. Persze én is rugalmas próbálok lenni, ennek oda-vissza kellene működnie szerintem. Mert azt én is megértem, hogy ha tényleg anyák napjára, vagy valamire készülnek, akkor aznap nem viszem őket.
A tízórainál szoktak lenni gubancok, általában nekem kell várni. Örülnék, ha a folyamatos tízóraiztatás divatba jönne egyre több oviban, mert akkor lehetne válogatni azok közül a gyerekek közül, akik nem esznek épp :D
A saját logopédussal azért jó dolgotok van, mert ott lehet egyezkedni, én több oviba kijárok, tehát mindenhol külsős vagyok, és elég nehéz összeegyeztetni, hogy mikor hova mehetek. Az az alap, hogy szóljanak pl. ha kirándulás vagy nyílt nap miatt ne menjek, de volt már, hogy elfelejtettek szólni, és üres oviba érkeztem reggel :D Ha előre tudom, akkor aznap mehettem volna másik oviba, vagy be a szakszolgálathoz...
Azt még megkérdezhetem, hogy milyen településen van az ovitok? Falu, kisváros, nagyváros? Bár a saját logopédusból én nagyvárosra tippelek :)
Szintén logopédus vagyok, szakszolgálat és kijárok oviba (most csak egybe, a többi bölcsőde). Óvónő függő a dolog, a legtöbbnek nincs problémája, de van akin látom, hogy nem tetszik időnként, hogy megjelenek. Pedig jó ideje ugyanazon a napon megyek, igyekszek ugyanakkor, amit előzőleg egyeztettünk. Azért a pontos időpont szokott borulni, mert ha hiányzó van, vagy pl. az egyik csoport elmegy sétálni, vagy bármi programja van, akkor viszek helyettük mást.
Ha nagyon nehéz a helyzet az óvónőkkel, akkor a vezetővel beszéld meg, nem a "bemószerolás" miatt, hanem hogy a következő értekezletükön tudatosítsa a kollégákkal, hogy nagyon időhöz vagy kötve, több helyre jársz, amibe nem fér bele az üresjárat és az, hogy te várakozz a gyerekre.
Ha meg előre egyeztetsz órarendet az óvónőkkel, akkor szerintem ők is igyekeznek megoldani, hogy a gyerek éppen akkor mehessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!