Vigyünk WC papírt (4 guriga) félévkor is az oviba. Jogos, ha megtagadom?
Egyáltalán nem rugalmasak. Gyerekeket kérdezgetik egy csomó mindenről, családi dolgokról. Csak a gyerek elmondja. Ha valahova nem tudunk közös programra menni, a gyereket csesztetik helyettem.
Szóval fiam van, életében egyszer sem kakilt még az oviba, tehát egy darabka wc papírt sem használtunk el. Megmondom, hogy én nem viszek, helyette veszek itthonra.
Papírzsepit viszek be, 1 literes szappant is (bár annyit se használ el, negyedét sem) Fizetem a csoportpénzt a nemtudom mire, hisz színház stb plusz pénzbe kerül. Viszek be cukrot, teát stb. Megjegyzem azt sem issza, utálja a teát.
Meguntam. Mindent vigyünk, cserébe meg leszólást kapunk, ráadásul a gyereken keresztül.
Nem is értem miért akarnak kötelezni olyanra, amit nem használunk?
Persze már azért is rossz leszek, mert dolgozok. Ha a segélyeket várnám akkor meg azért lennék rossz.
Mondd meg mit csináljak jelen helyzetben. A belem kidolgozom, hogy a gyerekeknek jó legyen. Így sem tudom megadni amit szeretnék nekik. Így alakult sajnos. De jólesik, hogy figyelmeztetsz, hogy mennyit lehet az oviban. Vannak speciális esetek. Ez most az. De örülj, hogy a Te gyereked időben megy, időben jön haza és szerencsés esetben a férjeddel együtt oldjátok meg a dolgaitokat.
Köszönöm kedves válaszoló a privit! Nem fogadok el egyelőre semmi segítséget. Nekem már az lenne segítség, ha az óvónő nem követelne be olyat, amit tényleg nem használunk. Pontosan ismeri a helyzetünket. Valljuk be, ez nem átlagos eset, tehát alaposan körbejártak ők már minket. Többet tud rólunk, mint én magam. És innentől válaszolni nem tudok, lejár a munkaidőm. Otthon pedig nincs internet.
Nem volt bennem rossz szándék ezzel a 10 órás témával kapcsolatban. Senki nem mondta, hogy rossz vagy, mert dolgozol. Tudom, a pénz fontos, és meg kell élni, és ki kell fizetni a számlákat, és tiszteletet érdemelsz, hogy mindent megteszel a gyerekeidért, és küzdesz, ahogy kell. Nem kérdés. És igen, ez egy rendkívüli helyzet. Csak a gyereknek időre is szüksége van veled. Őket védendő vannak ilyen szabályok.
Esetleg még megoldást jelenthet, ha kölcsönösségi alapon elhozzátok néha egymás gyerekeit egy hasonló helyzetben lévő, másik egyedülálló anyukával, ha van ilyen.
Kérdező: hogyhogy nincs más szülője?
Elment, vagy elhunyt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!