Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kérdésem a következő! Szeptemb...

Kaiser rita kérdése:

Kérdésem a következő! Szeptemberben kezdtük az óvodát kisfiam 3 éves elég mozgékony és eleven Bence, nehezen bírnak vele az óvónők és már szóvá is tették, hogy verekedős karmol és rugdalja a többieket. Mit tudok még csinálni a beszélgetésen kívül?

Figyelt kérdés
Itthon nem jellemző rá a verekedés de incselkedni szokott velünk is meg a 20 éves testvérével is. Az egyik anyuka meg keresett, hogy ki fogja rúgatni a kisfiamat mert minden nap bántja az ő fiát. Sokat beszélgetünk a otthon erről hogy nem szabad.Voltunk pszichológus-nál de csak annyit mondott,hogy a határait feszegeti.
2016. jan. 2. 15:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%
én nem adtam ilyen tanácsot, főleg nem, mivel dolgoztam óvodában, ahonnan tanácsoltak már el gyereket ilyen viselkedés miatt, bár ott az egyik kislány ujját harapta le majdnem a kisfiú, úgyhogy varrni kellett. De én nem tartom célravezetőnek az agressziót, viszont az ilyen gyereket ki kell zárni a közösségből. Ott is volt nevelési tanácsadó, TKVSZRB, nem mutattak semmi komolyabb problémát, de a szülők összefogtak, és megmondták, ha a kisfiú marad ők viszik el a gyereket. Mert az sem állapot ha már sírva ébred a gyereked, mert fél a csoporttársától, fizikai betegség tüneteit mutatja( fejfájás, hányás, hőemelkedés)akkor is ha orvosilag nincs semmi baja, csak fél menni, és már este azért könyörög hogy had maradjon otthon? Nem mondom hogy a kérdezőnél ennyire durva a dolog, de vannak olyan gyerekek, akiket nem lehet fegyelmezni és megkeserítik az egész csoport és az óvónők napjait.
2016. jan. 2. 17:46
 12/19 A kérdező kommentje:
Szóval hogyan büntessem azért amit nem is látom hogy elkövet.És hogy neveletlen lenne azt nem hinném.
2016. jan. 2. 19:28
 13/19 A kérdező kommentje:
Azért nálunk nem ilyen komoly a helyzet..Vannak barátai és olyan gyerek nincsen akit nem szeret.De mégis karmol és rugdalódzik
2016. jan. 2. 19:31
 14/19 anonim ***** válasza:
44%
kérdező, akkor ezek szerint büntetés nélkül hagyod ha bántja a többi gyereket.. Valószínűleg ezért nincs motivációja abbahagyni, mert miért is tenné, ha anya legfeljebb megszidja és el van felejtve a dolog.
2016. jan. 2. 19:34
 15/19 anonim ***** válasza:
Mintha minden csoportba direkt raknának ilyen gyerekeket, több csoportban is hallottam hogy van egy ilyen verekedős, és akitől eltanulja a többi is. Persze előbb-utóbb abbahagyja a durvulást de a többi vajon mért nem veri a másikat?
2016. jan. 4. 11:29
 16/19 anonim ***** válasza:
Azt nem értitek, hogy otthon ő nem tudja miért büntetni, hiszen épp az a lényeg, ilyen "kis" gyerekeknél, hogy akkor kell őket "büntetni" amikor azt a rosszat csinálja. Egyébként tényleg meg kellene tudnod, hogy pontosan miért szokta ezeket csinálni (elveszik a játékát?, a barátja nem játszik vele?...) Először az okot kellene megkeresni és igen egy jó óvónő tudja kezelni a helyzetet. Nálunk is vannak ilyen esetek. Van amikor az én gyerekem karmol, van amikor neki van karmolás nyoma, vagy épp lökték neki az ajtónak. Szokott ülni az óvónénivel ő is ha rossz (bár nálunk az óvónők huncutkodásnak szokták nevezni ezeket) leülnek a másik szereplővel és beszélgetnek, majd ülnek egy darabig és utána lehet visszamenni a játékba. Ahhoz, hogy egy gyereket ne lehessen kezelni, valóban nagyon rossznak kell lennie.
2016. jan. 4. 13:56
 17/19 A kérdező kommentje:
Igen előfordult,hogy Őrajta is voltak karmolásnyomok de én nem szóltam nem csináltam belőle nagy ügyet tudom,hogy Bence sem angyal.Szünet után minden rendbe van az oviban nem rosszalkodik jó gyerek.Remélem így is marad.És ahogy mondtam itthon nem rosszalkodik hízelkedős édes gyerkőc.
2016. jan. 6. 17:06
 18/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, vagy nem vagy teljesen őszinte, vagy nem látod tisztán a helyzetet. Egy gyerek nem lesz magától ilyen, azért a környezete a felelős. Persze minden fiúnál előfordul, hogy odacsap, de nem minden nap és rendszeresen!

Nézz jobban a dolgok mélyére, például amikor otthon a 20 évessel incselkednek, nem az van, hogy nevet rajta az egész család? Vagy épp a tesója? Ami megerősíti benne, hogy ezt szabad és még vicces is.

Sok családban az apuka biztatja a fiát, hogy verekedjen, meg birkózzanak, mert az milyen férfias, milyen kemény fiam van. Sokszor hallottam már ezt, és ez rettenetesen rossz, mert ezekből lesznek a verekedős gyerekek.

Meg kell kérni az óvónőket, hogy sokkal határozottabbak legyenek minden ilyen verekedéskor, küldjék át másik csoportba (nálunk pl. ez a büntetés, hogy át kell mennie a szomszéd csoportba, ott elmondani, mit csinált és ott leülni), ültessék le és nem játszhat stb. Te pedig otthon a beszélgetésen kívül igenis legyél következetes és tegyél fel a polcra 1-2 kedvenc játékot, amit akkor kaphat vissza, ha másnap nincs rá panasz.

Azért sokan az ovit szidják, de minden otthon kezdődik el. Ha egy gyereket otthon megdicsérnek, vagy nevetnek a durvaságáért, akkor az oviban is úgy fog viselkedni. A gyereknevelést nem lehet az óvónőkre bízni, hiszen az a szülők feladta.

2016. jan. 13. 12:06
 19/19 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló!Tegnap felkerült a kedvenc játék-ja a szekrény tetejére és csak akkor kapja vissza ha jól viselkedik az oviban.Meglátjuk ma mi lesz.
2016. jan. 15. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!